αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως έχεις κάποιον από αυτούς τους 4 τύπους ακαταστασίας; Μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου

Μήπως έχεις κάποιον από αυτούς τους 4 τύπους ακαταστασίας; Μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η ακαταστασία είναι εκείνος ο σωρός από χαρτιά, βιβλία και αντικείμενα που βρίσκονται στο γραφείο τους και περιμένουν να τα μαζέψει κάποιος.

Ενώ αυτό το σκηνικό είναι ξεκάθαρο, το μεγαλύτερο μέρος της ακαταστασίας… είναι αόρατο, λέει η Barbara Hemphill, συγγραφέας του Less Clutter More Life και ιδρύτρια του Ινστιτούτου Παραγωγικού Περιβάλλοντος. «Υπάρχουν τέσσερις τύποι ακαταστασίας: Χαρτί, digital, συναισθηματική και πνευματική», λέει στο Fast Company. «Η φυσική και η ψηφιακή ακαταστασία, είναι συμπτώματα συναισθηματικής και πνευματικής ακαταστασίας», εξηγεί.

Η Hemphill προτείνει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Με βοηθά αυτό [φυσικό ή ψηφιακό πράγμα] να ολοκληρώσω τη δουλειά μου ή να έχω τη ζωή που θέλω;». «Αν όχι, εξ ορισμού, είναι ακαταστασία», λέει και συμπληρώνει: «Η ακαταστασία σας εμποδίζει να πετύχετε τον σκοπό σας, αλλά η απαλλαγή από την ακαταστασία σας βοηθά να αποκαλύψετε τον σκοπό σας». Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για τον σκοπό σας, η Hemphill λέει ότι επικεντρωθείτε σε αυτό που ξέρετε ότι δεν θέλετε. «Ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε ότι δεν θέλετε», λέει. «Είναι σαν να ξεφλουδίζεις τα στρώματα ενός κρεμμυδιού», εξηγεί.

Τρία βήματα για να απαλλαγείτε από την ακαταστασία

Η Hemphill λέει ότι τρία πράγματα συμβάλλουν στην ακαταστασία: Η έλλειψη εστίασης, η έλλειψη συστημάτων και η έλλειψη υποστήριξης. Για να βρείτε την εστίασή σας, η Hemphill πρέπει να προσδιορίσετε τι θέλετε να επιτύχετε πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε. «Πολλοί άνθρωποι απλώς δεν είναι εστιασμένοι», λέει.

«Δεν… ξεκινάνε με το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πετύχουν εκείνη την ημέρα, και δεν το κάνουν πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, καθαρίζουν τα email τους ή κάνουν κάτι [άλλο], αντί να εστιάζουν σε ό,τι είναι σημαντικό».

Για να βρείτε την εστίασή σας, πρέπει να προσδιορίσετε τις πιο σημαντικές εργασίες και να κατανοήσετε γιατί είναι σημαντικές. Στη συνέχεια, κάντε ένα σχέδιο για να τις ολοκληρώσετε πριν προχωρήσετε στα taks που δεν είναι τόσο κρίσιμα. Η εστίαση χρειάζεται συστήματα και το δεύτερο βήμα είναι η δημιουργία τους. Η Hemphill λέει ότι δεν αρκεί να πάρεις μια απόφαση. Πρέπει να έχεις τρόπο να την εφαρμόσεις.

Τέλος, οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να ζήσουν ένα κοινό όραμα και αξίες. Στη δουλειά, αυτό απαιτεί την κατάλληλη υποστήριξη.

Στον πυρήνα του ζητήματος, η Hemphill λέει ότι η ακαταστασία είναι καθυστερημένες αποφάσεις. Και όσο δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − four =