αρχικηVIRALΜήπως έχεις κάποια; Κινέζοι «έσπρωχναν» πλαστά 2ευρα στην Ελληνική αγορά

Μήπως έχεις κάποια; Κινέζοι «έσπρωχναν» πλαστά 2ευρα στην Ελληνική αγορά

Κινέζοι «έσπρωχναν» στην Ελληνική αγορά κίβδηλα νομίσματα των δύο ευρώ. Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε τώρα από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι Κινέζοι (τρεις άντρες και τρεις γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

H εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, κινέζικων ειδών, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε οικία, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι δράστες προμηθεύονταν τα πλαστά νομίσματα απευθείας από την Κίνα, είναι άριστης ποιότητας αντίγραφα και χρειάστηκε ειδική ανάλυση για να διαπιστωθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι ήταν κίβδηλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 1 =