αρχικηVIRALΜήπως έχεις… κάποια από αυτές; Οι 10 πιο περίεργες φοβίες που μπορεί να έχει κάποιος

Μήπως έχεις… κάποια από αυτές; Οι 10 πιο περίεργες φοβίες που μπορεί να έχει κάποιος

Αν νομίζατε ότι ξέρετε μερικές περίεργες φοβίες που μπορεί να έχει κανείς, ξανασκεφτείτε το, καθώς αυτές είναι οι δέκα πιο περίεργες που υπάρχουν.

Είτε πρόκειται για αράχνες, ύψη, κλόουν, κ.λπ., έχουμε όλοι κάτι που μας τρομοκρατεί ή τουλάχιστον μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα- μερικά από αυτά, πιο συνηθισμένα από άλλα.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο περίεργες φοβίες που τρομοκρατούν ορισμένους ανθρώπους.

Οπτοφοβία: Ο φόβος του να ανοίγει κάποιος τα μάτια του

Αν και η κίνηση του να ανοίγει κανείς τα μάτια του είναι κάτι που οι περισσότεροι κάνουμε φυσικά, χωρίς να το σκεφτούμε, για τους οπτοφοβικούς, αυτή η απλή, καθημερινή κίνηση μπορεί να είναι εφιάλτης.

Χοροφοβία: Ο φόβος του χορού

Αν τα νυχτερινά κέντρα, οι γάμοι και το μπαλέτο σας τρομοκρατούν, ίσως πάσχετε από χοροφοβία- μια φοβία για τον χορό. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά χορεύει κανείς ή από το κατά πόσω χρειάζεται να χορέψει, η οποιαδήποτε κατάσταση ή περίσταση που σχετίζεται με τον χορό μπορεί να είναι μια πηγή φόβου για τους χοροφοβικούς.

Γελιοφοβία: Ο φόβος του γέλιου

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε κοινωνικούς δεσμούς, να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία και να φροντίσουμε την φυσική υγεία μας. Όμως, για αυτούς που πάσχουν από γελιοφοβία, η πράξη του γέλιου, ή η συνύπαρξη με ανθρώπους που γελούν, μπορεί να προκαλέσει αφόρητο φόβο ή ταραχή.

Αραχιβουτυροφοβία: Ο φόβος του να έχει κανείς φυστικοβούτυρο κολλημένο στον ουρανίσκο του

Πρόκειται για τον ανεξήγητο φόβο του να έχει κανείς φυστικοβούτυρο κολλημένο στον ουρανίσκο του. Καθώς το φυστικοβούτυρο δεν είναι απαραίτητο για μια υγιή και ευχάριστη ζωή, οι αραχιβουτυροφοβικοί θα προτιμούσαν να μην το πλησιάσουν καν, από το να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους.

Ηλιοφοβία: Ο φόβος του ηλιακού φωτός

Μια σπάνια αλλά ατυχής πάθηση, η ηλιοφοβία αναφέρεται στον φόβο του ηλιακού φωτός. Όχι μόνο το να βγαίνει κάποιος που πάσχει από ηλιοφοβία έξω, στο φως του ήλιου, του προκαλεί ταραχή και πανικό, αλλά μπορεί να εκδηλώσει τα ίδια συμπτώματα και όταν βλέπει πολύ φωτεινά φώτα. Βέβαια, το να αποφεύγει κανείς εντελώς τον ήλιο σχεδόν αδύνατο, και επιπλέον μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγεία του.

Δειπνοφοβία: Ο φόβος των συζητήσεων στο δείπνο

Αν και πολλοί άνθρωποι πάσχουν από μια γενική μορφή κοινωνικού άγχους, η δειπνοφοβία είναι πιο εξειδικευμένη, καθώς περιορίζεται στον φόβο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αμηχανία στη διάρκεια ενός δείπνου, αλλά το γεγονός ότι οι δειπνοφοβικοί παραμένουν σιωπηλοί ενώ τρώνε, μπορεί τελικά να ωφελεί την πέψη.

Νεοφοβία: Ο φόβος των νέων πραγμάτων

Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην αλλαγή, η νεοφοβία πρόκειται για μια φοβία που αναφέρεται στον έντονο και παράλογο φόβο όλων των νέων πραγμάτων και εμπειριών. Η νεοφοβία μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία και το ευ ζην των πασχόντων, καθώς χάνουν πολλές εμπειρίες που ομορφαίνουν τη ζωή τους.

Συγγενεσοφοβία: Ο φόβος των συγγενών

Πολλοί από εμάς αισθάνονται ντροπή ή εκνευρισμό με τις οικογένειές τους μερικές φορές. Όμως, αυτοί που υποφέρουν από συγγενεσοφοβία πάσχουν από έντονο φόβο απέναντι στους συγγενείς τους.

Απλυτοφοβία: Ο φόβος του πλυσίματος και του μπάνιου

Πολλά παιδιά αντιστέκονται στο να κάνουν μπάνιο, αλλά αυτή η κατάσταση είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένη μεταξύ των ενηλίκων. Όμως, για τους λίγους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή τη φοβία, το να πατήσουν στο μπάνιο είναι κάτι πραγματικά πολύ τρομακτικό.

Γενιοφοβία: Ο φόβος των πηγουνιών

Η γενιοφοβία αναφέρεται σε έναν έντονο φόβο των πηγουνιών. Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται αδύνατο ή ακόμα και παράλογο, αλλά πρόκειται για μια από τις πολλές φοβίες που σχετίζονται με σημεία του σώματος, όπως για παράδειγμα η χειροφοβία (φοβία των χεριών) και η γενοφοβία (φοβία των γονάτων). Αυτές οι φοβίες μπορούν να μετατρέψουν συνηθισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις πολύ δύσκολες και η αντιμετώπισή τους μέσω της ψυχοθεραπείας συνίσταται ιδιαίτερα.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =