αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήνυση από τις αμερικανικές αρχές προς το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τον CEO του

Μήνυση από τις αμερικανικές αρχές προς το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τον CEO του

Το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και ο διευθύνων σύμβουλός του Changpeng Zhou έχουν μηνυθεί από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC).

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται δικαστικά έγγραφα, η μήνυση αφορά κανονιστικές παραβιάσεις.

Η Binance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο, είχε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα “προσφέρει και εκτελέσει συναλλαγές παραγώγων εμπορευμάτων για λογαριασμό προσώπων των ΗΠΑ”, κατά παράβαση των αμερικανικών νόμων, ανέφερε η CFTC στην καταγγελία της.

Το πρόγραμμα συμμόρφωσης της Binance ήταν “αναποτελεσματικό” και η εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Zhao, είπε στους υπαλλήλους και τους πελάτες να παρακάμψουν τους ελέγχους συμμόρφωσης, ανέφερε η CFTC. Κατηγόρησε επίσης τον πρώην Chief Compliance Officer (CCO) της Binance, Samuel Lim, ότι βοήθησε και υποκίνησε τις παραβιάσεις της Binance.

“Για χρόνια, η Binance ήξερε ότι παραβίαζε τους κανόνες CFTC, ενεργούσε με στόχο να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων και να αποφύγει τη συμμόρφωση. Αυτό θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση σε οποιονδήποτε στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ότι η CFTC δεν θα ανεχθεί εσκεμμένη αποφυγή της νομοθεσίας των ΗΠΑ”, είπε ο πρόεδρος της CFTC Rostin Behnam.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − ten =