αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέχρι πότε πρέπει να βάζεις το έτος αποφοίτησης στο βιογραφικό σου

Μέχρι πότε πρέπει να βάζεις το έτος αποφοίτησης στο βιογραφικό σου

Προσπαθείς να «χτίσεις» το βιογραφικό σου με τον καλύτερο τρόπο. Αναζητάς το καλύτερο template, και σκέφτεσαι τι πρέπει να προσθέσεις και τι να «κόψεις», έτσι ώστε να παρουσιάσεις την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου. Φυσικά όσο η καριέρα σου προχωρά και έχεις περισσότερα πράγματα να βάλεις στο βιογραφικό, τόσο αυξάνονται και τα διλήμματα για το τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι. Άλλωστε, ένα βιογραφικό γεμάτο πληροφορίες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σε οδηγήσει στην θέση που θες.

Σε αυτά τα πλαίσια υπάρχει ένα ακόμα ερώτημα: Ως πότε πρέπει να αναφέρεις στο βιογραφικό σου το έτος που αποφοίτησες από το πανεπιστήμιο ή την σχολή σου.

Ναι, κόπιασες πολύ για να πάρεις το πτυχίο σου. Αλλά το πότε βγήκες από το πανεπιστήμιο μπορεί να σου δημιουργήσει… πρόβλημα, αν τα χρόνια έχουν περάσει. Τι εννοούμε: Αν έχεις αποφοιτήσει π.χ. πριν 25 χρόνια, τότε στα μάτια κάποιων σημερινών εργοδοτών να μοιάζεις «παλιός». Ίσως να σκεφτούν ότι οι γνώσεις που έλαβες τότε, δεν συμβαδίζουν με το σημερινό περιβάλλον εργασίας. Ειδικά αν δεν έχεις κάποια «βαριά» προϋπηρεσία να δείξεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό The Muse, πρέπει να βάζεις στο βιογραφικό σου το έτος αποφοίτησης, ως 10-15 χρόνια αφότου πάρεις το «χαρτί».

Από εκεί και πέρα, θα αναφέρεις το πτυχίο που διαθέτεις και το πανεπιστήμιο από το οποίο έχεις βγει, αλλά χωρίς το έτος αποφοίτησης. Επίσης είναι καλύτερο την ενότητα «Εκπαίδευση» να την μεταφέρεις πιο κάτω στο βιογραφικό σου. Αφού ένας σημερινός εργοδότης ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτά που έχεις πετύχει πιο πρόσφατα. Δεν μετράει τόσο η θέση στην οποία ήσουν πριν 15 χρόνια ή το πτυχίο που πήρες στο 1994.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =