αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέσω SMS θα κανονίζουν πότε θα πετάξουν τα σκουπίδια στο κέντρο της Αθήνας

Μέσω SMS θα κανονίζουν πότε θα πετάξουν τα σκουπίδια στο κέντρο της Αθήνας

Η τεχνολογία μπαίνει και σε «χωράφια» που δε φανταζόμασταν ότι θα έμπαινε. Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι ένα από αυτά. Όμως, πλέον και αυτή θα γίνεται με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, τουλάχιστον στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Από εδώ και πέρα οι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής θα ενημερώνονται μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο για την ώρα αποκομιδής των απορριμμάτων, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις οδούς Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Βύρωνος καθώς και στην πλατεία Ομονοίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής , τη νέα αυτή εφαρμογή του δήμου , το πρόγραμμα «Έξυπνης Αποκομιδής» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Vodafone Ελλάδας . Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ψηφιακών δράσεων στο μεγάλο έργο αποκατάστασης που εκπονεί ο δήμος Αθηναίων στο εμπορικό τρίγωνο και την αναβάθμισή του σε τρίγωνο – πρότυπο για τον πεζό, τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, τη στάθμευση των αυτοκινήτων, τον εφοδιασμό των καταστημάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης , μετά την εη λειτουργία στο εμπορικό τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου, μέσα από την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control και την πλατφόρμα της Vodafone Innovus.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 19 =