αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜέσω Blockchain θα δοθούν 20.000 εισητήρια για το Euro 2020

Μέσω Blockchain θα δοθούν 20.000 εισητήρια για το Euro 2020

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (UEFA), συνεργάζεται με την AlphaWallet (πάροχος πορτοφολιού Ethereum για κινητά), για να μετατρέψει σε token,  20.000 VIP εισιτήρια, για το τουρνουά UEFA Euro 2020. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η AlphaWallet εργάστηκε σε μία μεγάλη διοργάνωση ποδοσφαίρου. Πέρυσι, συνεργάστηκε με τον κινεζικό αθλητικό οργανισμό Shankai για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AlphaWallet, Βίκτωρ Ζανγκ δήλωσε στην Digital Journal την περασμένη εβδομάδα ότι «ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της UEFA προσφέρει χρήματα, εισιτήρια και εγκυρότητα, εμείς παρέχουμε τεχνολογίες».

Το να μετατραπούν τα εισιτήρια σε Token σημαίνει ότι αυτά μπορούν να ελεγχθούν χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί η ελέγχουσα Υπηρεσία, με το κεντρικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων της UEFA.

Ο Ζανγκ δήλωσε επίσης ότι, ένας κάτοχος VIP Token εισιτηρίου, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση και εκπτώσεις σε υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι VIP UEFA εισιτηρίων, όπως η διαμονή, οι μεταφορές ακόμα και στα ψώνια «χωρίς να ανοίξει λογαριασμό και να εγγραφεί σε κάθε μία υπηρεσία χωριστά και να περάσει από τη μακρά διαδικασία της πιστοποίησης (ότι δηλ. είναι κάτοχος έγκυρου VIP UEFA εισιτηρίου). Δεν υπάρχει πλέον χαρτί, Όχι άλλα Sign up/log in, Όχι άλλο Copy/Paste«, πρόσθεσε.

Ο Zhang είπε επίσης ότι έτσι θα μειωθεί και η «δευτερογενής» ή/και, η «μαύρη αγορά» στην οποία μεταπωλούνται τα εισιτήρια, σε υψηλότερες τιμές. Χαρακτηριστικά είπε: Δεν υπάρχει πλέον πρωτογενής και δευτερογενής αγορά, θα υπάρχει μόνο μία ελεύθερη, ανοικτή και ρυθμιζόμενη αγορά. Ελεύθερη σημαίνει [λιγότερη] διάσπαση (ενν. σε ενδιάμεσους, που ωθούν την τιμή του εισιτηρίου προς τα πάνω σε κάθε μεταπώληση). ανοιχτή σημαίνει για όποιον θέλει να συμμετάσχει και ρυθμιζόμενη σημαίνει ότι οι κανόνες καθορίζονται με τη χρήση smart-contract.

Για παράδειγμα, η UEFA θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα έξυπνο συμβόλαιο, για να περιορίσει τον αριθμό των μεταπωλήσεων που μπορεί να περάσει ένα εισιτήριο και να ορίσει το μέγιστο ποσό κέρδους που μπορεί να αντληθεί από τους μεταπωλητές. Φυσικά, η UEFA θα εισπράξει το μερίδιο των μεταπωλητών, αντικαθιστώντας τους μεσάζοντες.

Πηγή: cryptohellenicbloc.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 9 =