αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέσα στο 2019 «ξεφύτρωσαν» 40 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα- Ποια είναι τα επόμενα που έρχονται

Μέσα στο 2019 «ξεφύτρωσαν» 40 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα- Ποια είναι τα επόμενα που έρχονται

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα τουριστική επένδυση της Intrakat για τη λειτουργία boutique ξενοδοχείου στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από την παλιά Βουλή.

Από την υπογραφή της μίσθωσης και την έναρξη της εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής έχουν συμπληρωθεί ήδη δύο χρόνια, ενώ αρχικά η μονάδα ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στην αρχή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2017 ο όμιλος είχε προχωρήσει σε σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείου Στρατού για την εκμίσθωση του τριώροφου διατηρητέου κτηρίου, επιφάνειας 4.160 τ.μ. Ήταν μια κίνηση που, σύμφωνα με τους επικεφαλής της εισηγμένης, στηρίχθηκε στα σημάδια ανάπτυξης που παρουσιάζει η τουριστική αγορά της πρωτεύουσας και στην αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40 χιλ. ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε ξενοδοχείο του χαρακτηρισμένου ως μνημείου, κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5.

Η μονάδα, που θα φέρει το όνομα “Athens Townhouse Hotel”, είναι δυναμικότητας 45 πολυτελών δωματίων και πέντε αστέρων. Παράλληλα στους χώρους του ξενοδοχείου θα λειτουργεί εστιατόριο, bar και spa. Η επένδυση κατά το ρεπορτάζ για τη λειτουργία του ακινήτου- το οποίο στο παρελθόν στέγαζε κατάστημα της H&M και της αλυσίδας αξεσουάρ της Ferrari- ως boutique ξενοδοχείου υπολογίζεται στα επτά εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο όμιλος έχει προχωρήσει επίσης στη μίσθωση και λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου με επτά σουίτες στην οδό Μητροπόλεως, του “MET 34”, το οποίο άνοιξε το Μάρτιο του 2016.

Στη Μύκονο επίσης προχώρησε πριν τρία χρόνια στην ανακαίνιση του “Branco Mykonos”, 21 δωματίων, σε boutique hotel πέντε αστέρων με εστιατόριο και beach bar. Στο νησί των Ανέμων βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη επενδυτικό σχέδιο, ύψους 80 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού resort πέντε αστέρων στην περιοχή Καλό Λιβάδι, σε έκταση 100 στρεμμάτων που κατέχει ο όμιλος και η οποία θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την London&Regional.

Η νέα επένδυση της Intrakat στο Σύνταγμα έρχεται να ολοκληρώσει μια σειρά ξενοδοχειακών deals στο κέντρο, όπως η επαναλειτουργία από τη ΛΑΜΨΑ του πρώην Kings Palace, που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020, του “Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens” (πρώην Esperia) από τον ισραηλινό ξενοδοχειακό όμιλο Fattal Hotels, και του “Κάνιγγος 21” από τη Zeus Interantional, που επίσης θα ανοίξει την επόμενη χρονιά.

Είναι δε χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η gbr consulting, πως σαράντα νέα ξενοδοχεία προστέθηκαν στο δυναμικό της Αθήνας στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ ακόμη 20 ξενοδοχειακά projects έχουν επιβεβαιωθεί και αναμένεται να ανεβάσουν το “χαρτοφυλάκιο” της πρωτεύουσας κατά δύο χιλιάδες κλίνες. Εντούτοις, φορείς του τουριστικού κλάδου, έχουν ήδη κάνει λόγο για κορεσμό από νέα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + four =