αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜέσα στη κινεζική «φάρμα των κλικ»: Χιλιάδες κινητά δίνουν ψεύτικα likes σε όποιον θέλει

Μέσα στη κινεζική «φάρμα των κλικ»: Χιλιάδες κινητά δίνουν ψεύτικα likes σε όποιον θέλει

Χιλιάδες κινητά τηλέφωνα προορισμένα να δίνουν ψεύτικα likes σε εφαρμογές συνθέτουν μια εικόνα το λιγότερο απόκοσμη.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Twitter «English Russia», ήταν ένας ρώσος δημοσιογράφος αυτός που εισχώρησε στην κινεζική «φάρμα των κλικ», καταγράφοντας μερικά καρέ από τη λειτουργία της.

Πέρα από τα smartphones που βλέπετε στη φωτο, υπάρχουν κι άλλα 10.000 σε άλλο σημείο της φάμπρικας των likes, όπως σημειώνει το Newsbeast.gr.

Δεν είναι φυσικά μόνο οι εφαρμογές που ευεργετούνται από τα πλαστά likes, αλλά και σελίδες στα social media που αποζητούν να αυξήσουν το κοινό τους με τουλάχιστον αντιδεοντολογικό τρόπο.

Με τις μηχανές παραγωγής likes διασφαλίζεται όμως πως κάτι θα γίνει viral και θα αγγίξει τεράστια ακροατήρια. Γι’ αυτό και αρκετές εταιρίες πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τέτοιες σκοτεινές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας την -πλαστή- απήχηση των εφαρμογών τους.

Πέρα από τα κινητά που κάνουν like εν χορώ, υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι εκεί μέσα, εξασφαλίζοντας προφανώς την απρόσκοπτη λειτουργία του πράγματος.

Η ψηφιακή αυτή χειραγώγηση του τεχνολογικού κόσμου λαμβάνει μαζικά χώρα σε Κίνα και Ρωσία και πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες έχουν κηρύξει πια τον πόλεμο στις υπηρεσίες των bots.

Εντωμεταξύ, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα βρήκαν πρόσφατα πως ακόμα και το 15% των λογαριασμών του Twitter θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ψεύτικοι!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 6 =