αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων η Ιταλία

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων η Ιταλία

Έτοιμη να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι η Ιταλία. Μέσα στην εβδομάδα η Κυβέρνηση της χώρα αναμένεται να ανακοινώσει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του Covid-19. Η όποια χαλάρωση θα εφαρμοστεί από τις 4 Μαΐου.

«Μεγάλο ποσοστό των πολιτών έχουν κουραστεί από τις έως τώρα προσπάθειες και θα ήθελαν να δουν μια μεγάλη χαλάρωση των μέτρων ή ακόμη και την καθολική κατάργησή τους. Επειτα, είναι η ανάγκη των εταιρειών να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο. Μακάρι να μπορούσα να πω ‘ας τα ξανανοίξουμε όλα τώρα αμέσως’ κι ότι αρχίζουμε από αύριο το πρωί. Μια τέτοια απόφαση όμως θα ήταν ανεύθυνη. Θα έκανε την καμπύλη μετάδοσης να ανεβεί με ανεξέλεγκτο τρόπο και θα ακύρωνε όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα», έγραψε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook. 

«Θα πρέπει να ενεργήσουμε στη βάση ενός εθνικού σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυθόρμητες αποφάσεις για να ικανοποιηθεί μέρος της κοινής γνώμης ή οι απαιτήσεις ορισμένων κατηγοριών παραγωγής, μεμονωμένων εταιρειών ή συγκεκριμένων περιοχών. Η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση ένα καλά δομημένο σχέδιο. Πρέπει να ξανανοίξουμε με βάση ένα πρόγραμμα που θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες και θα διασταυρώσει όλα τα δεδομένα», πρόσθεσε. 

Σημείωσε τέλος ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με θάρρος, διαύγεια και αποφασιστικότητα. Θα ενεργήσουμε προς το συμφέρον ολόκληρης της χώρας. Προς το συμφέρον των πολιτών στον βορρά, στο κέντρο, στο νότο και στα νησιά. Ποτέ δεν θα επιτρέψω να προκληθούν διαιρέσεις. Πρέπει να πορευτούμε μαζί και να διατηρήσουμε υψηλά το φρόνημα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Κι ας πάψουμε να είμαστε αυστηροί με τη χώρα μας. Ολος ο πλανήτης αγωνίζεται, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή την πολύ σκληρή δοκιμασία».

In queste ore continua senza sosta il lavoro del Governo, coadiuvato dall’équipe di esperti, al fine di coordinare la…

Gepostet von Giuseppe Conte am Montag, 20. April 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =