αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα σε 3 λέξεις ο Elon Musk εξηγεί το πως μπορείς να γίνεις expert στο οτιδήποτε

Μέσα σε 3 λέξεις ο Elon Musk εξηγεί το πως μπορείς να γίνεις expert στο οτιδήποτε

Ξεκίνησε κάποτε από τη Νότια Αφρική, και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος. Έχει στα χέρια του καινοτόμες εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity. Και είναι αυτός που θέλει να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη. Αλλά πως τα έχει καταφέρει ο Elon Musk;

Το αμερικανικό inc.com βάζει μια απρόσμενη παράμετρο στη συζήτηση. «Κάθε φορά που κάποιος τον ρωτάει πώς έμαθε να κατασκευάζει πυραύλους που ταξιδεύουν στο διάστημα, αυτή είναι η απάντηση 3 λέξεων που δίνει: ‘I read books‘», σημειώνει το inc.com. Ναι, το διάβασμα βιβλίων έχει παίξει τον δικό του ρόλο εδώ.

Ο Musk δεν είναι rocket scientist. ‘Η τουλάχιστον δεν έχει περάσει μέσα από την παραδοσιακή Εκπαίδευση για να αποκτήσει μια τέτοια ειδικότητα. Έχει πτυχίο στα οικονομικά και άλλο ένα στη φυσική και παρόλο που μπήκε στο PhD πρόγραμμα του Στάνφορντ στην ενεργειακή φυσική / επιστήμη των υλικών, το εγκατέλειψε μετά από δύο ημέρες για να ξεκινήσει τη Zip2, μια εταιρεία λογισμικού πόλης, την οποία στην συνέχεια την πούλησε στην Compaq για 307 εκατομμύρια δολάρια. Λίγα χρόνια αργότερα ο Musk ίδρυσε την εταιρία που θα μετεξελισσόταν στην PayPal, την οποία η eBay αγόρασε για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάπου εκεί, έχοντας πλέον αρκετά χρήματα στα χέρια του, άρχισε να βλέπει… τον αποικισμό του Άρη. Προσπάθησε να αγοράσει πυραύλους από τους Ρώσους, αλλά απαιτούσαν μια τιμή που δεν μπορούσε να αντέξει ένας εκατομμυριούχος του διαδικτύου. Έτσι ο Musk είπε στον σύμβουλο της αεροδιαστημικής Jim Cantrell που συνεργαζόταν μαζί του ότι θα κατασκευάσουν οι ίδιοι τους πυραύλους.

Έδειξε στον Cantrell τα σχέδιά του και ο Cantrell σκέφτηκε: «Απίστευτο- γι ‘αυτό δανείζεται όλα τα βιβλία μου». Ο Musk είχε κατανοήσει τα βιβλία του Cantrell για την κατασκευή πυραύλων και είχε μετατραπεί σε expert. «Ήξερε τα πάντα», έχει πει ο Cantrell σε συνέντευξη του, συμπληρώνοντας: «Σχεδίαζε να κατασκευάσει έναν πύραυλο». Και έτσι γεννήθηκε η SpaceX.

Χρειάζεται να έχεις τρόπο. Ο bestseller συγγραφέας, Dan Coyle, ο ποίος έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με την επιτυχία, συνιστά να ξοδεύετε το 30% του χρόνου σας για να μάθετε και το 70% για να δοκιμάζετε τις νέες γνώσεις σας. Για να ενισχύσετε την εμπειρία σας, δοκιμάστε τις γνώσεις σας, κατά προτίμηση δοκιμάζοντας πράγματα στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό έκανε ο Musk όταν άρχισε να κατασκευάζει πυραύλους, αρκετοί από τους οποίους συντρίβονται ή βγήκαν off προτού αυτός και η ομάδα του βρουν πώς να τους απογειώνουν αξιόπιστα. Το περασμένο καλοκαίρι, η NASA εμπιστεύτηκε τους πυραύλους SpaceX για να στείλει αστροναύτες στο διάστημα με αφετηρία τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και όλα ξεκίνησαν κάποτε με μια μεγάλη στοίβα δανεισμένων βιβλίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 3 =