αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα σε μόλις 1 tweet η συγγραφέας του Harry Potter έδωσε μια σπουδαία συμβουλή επιτυχίας

Μέσα σε μόλις 1 tweet η συγγραφέας του Harry Potter έδωσε μια σπουδαία συμβουλή επιτυχίας

Μπορεί να έχει πάνω από 13 εκατ. followers στο Twitter, όμως φαίνεται ότι πάντα βρίσκει λίγο χρόνο, για να απαντά σε αρκετούς από αυτούς. Μιλάμε για την συγγραφέα του Harry Potter, J.K. Rowling. Σήμερα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο. Με την περιουσία της πλέον να ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η ζωή της δεν ήταν πάντα εύκολη. Πριν κάνει την τεράστια επιτυχίας της, ήταν μια ανύπαντρη μητέρα, που επιβίωνε με κρατικά επιδόματα.

Τώρα, αναφέρθηκε σε αυτή μια απλή θαυμάστρια της, στο Twitter. «Θέλω να γράψω σαν την @jk_rowling ή τον @StephenKing αλλά είναι πολύ δύσκολο για μένα. Δεν έχω κίνητρο. Ποτέ δεν θα τελειώσω το βιβλίο μου», έγραψε η νεαρή κοπέλα. Η J.K. Rowling εντόπισε το mention.

Η απάντηση της διάσημης συγγραφέως, ήταν ξεκάθαρη: «Μην γράψεις σαν εμένα. Γράψε σαν εσένα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Τελείωσε αυτό το βιβλίο».

Στόχος σου δεν πρέπει να είναι να μοιάσεις σε κάποιον άλλο. Θυμηθείτε το παλαιότερο άρθρο του It’s Possible, με τίτλο: «Γιατί δεν πρέπει να προσπαθείς να γίνεις ο επόμενος Steve Jobs». Εκεί εξηγούσαμε ότι η λέξη «επιχειρηματίας» σε αρκετούς δημιουργεί… υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες και άγχος.

Γιατί; Διότι με τη συγκεκριμένη λέξη, αυτό που τους έρχεται στο μυαλό -τουλάχιστον σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού- είναι κάποια μεγάλα success stories. Αν είσαι λίγο παλαιότερος, θα σου έρθει στο μυαλό ο Richard Branson, ο Jeff Bezos ή ο Bill Gates. Αν είσαι νεότερος, θα σκεφτείς τον Mark Zuckerberg ή τον Larry Page.

Ίσως, το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει επίσης στο μυαλό θα είναι ο Steve Jobs. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ: Πολλοί άνθρωποι, δεν ξεκινούν την δική τους επιχείρηση (ακόμα κι αν θεωρούν ότι έχουν μια καλή ιδέα), γιατί πολύ απλά φοβούνται να συγκριθούν με τις μεγάλες business προσωπικότητες που λέγαμε πριν. Θεωρούν ότι δεν έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες που είχαν ο Steve Jobs και οι άλλοι πετυχημένοι επιχειρηματίες. Θεωρούν επίσης, ότι δεν μπορούν να αντέξουν τις θυσίες, μέχρι να έρθει η επιτυχία.

Η επιτυχία, μπορεί να ερμηνευτεί και να αναλυθεί, μόνο εκ των υστέρων. Είναι εύκολο να δούμε πίσω στην πορεία του Steve Jobs και να καταλάβουμε πόσο καλά τα πήγε. Πιστεύεις ότι ο ιδρυτής της Apple, στα πρώτα του βήματα θεωρούσε εξασφαλισμένη την επιτυχία; Αυτό είναι λάθος. Η επιτυχία ήρθε στην πορεία, αλλά δεν ήταν δεδομένη εξ αρχής.

Δεν πρέπει να προσπαθείς να γίνεις ο επόμενος Steve Jobs ή η επόμενη J.K. Rowling. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =