αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα σε μια φράση, ο Elon Musk δίνει ένα μεγάλο business μάθημα (συμφωνεί και ο Richard Branson)

Μέσα σε μια φράση, ο Elon Musk δίνει ένα μεγάλο business μάθημα (συμφωνεί και ο Richard Branson)

Ο Elon Musk έχει καταγράψει την δική του ιδιαίτερη διαδρομή μέχρι την κορυφή. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις επιλογές του, ας συμφωνήσουμε σε δύο βασικά πράγματα: Είναι ένας άνθρωπος που κάνει τολμηρές επιλογές, και δεύτερον δεν διστάζει να μοιραστεί τολμηρές συμβουλές με το κοινό.

Μια τέτοια συμβουλή του Musk, μέσα σε μόνο μια φράση, συμπεριέλαβε στην λίστα του ένας άλλος μεγάλος επιχειρηματίας, o ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Ο ίδιος γράφει πολλά blog posts κατά καιρούς, στο επίσημο blog της Virgin. Και αρκετά συχνά παραθέτει φράσεις που τον εμπνέουν. Τι έλεγε λοιπόν η συγκεκριμένη συμβουλή του Elon Musk:

«Σκέψου συνεχώς, το πως μπορείς να κάνεις τα πράγματα καλύτερα, και κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου».

Ουσιαστικά, ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla, στοχεύει στην αυτό- βελτίωση. Και την αμφισβήτηση των πάντων. Ακόμα και του εαυτού σου. Για αυτό μιλά.

Εξετάζει το πως μπορείς, δηλαδή, ενώ βρίσκεσαι μέσα σε μια διαδικασία, να κάνεις τα πράγματα όλο και καλύτερα. Κάτι που βέβαια ίσως να φαντάζει ως μια πολυτέλεια σε κάποιους. Πως μπορείς άραγε, να «κοντοσταθείς» για να κοιτάξεις τα δεδομένα και να τα βελτιώσεις, όταν «τρέχεις» σε φουλ ρυθμούς από το πρωί μέχρι το βράδυ;

Μια επιλογή είναι να παρακολουθήσεις το πως το κάνουν άλλοι άνθρωποι, στο ίδιο πεδίο με εσένα. Πολλές φορές δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε να δούμε πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα, όταν τα κάνουμε εμείς. Αντίθετα, σαν «παρατηρητης» μπορείς αρκετές φορές να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η συνεχής εξέλιξη, και η «αμφισβήτηση» του τρόπου με τον οποίο «γίνονται τα πράγματα», θα σε οδηγήσει (πιθανότατα) σε καλύτερα επαγγελματικά μονοπάτια. Και στην ουσία της δουλειάς, αλλά και στο οικονομικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε και μια φράση που είπε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, το μεγαλύτερο ρίσκο είναι… να μην παίρνεις κανένα ρίσκο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =