αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέσα σε ένα μήνα άνοιξαν 1.220 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία- Ποια κάνουν προλήψεις

Μέσα σε ένα μήνα άνοιξαν 1.220 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία- Ποια κάνουν προλήψεις

Σε συνεχή ανάπτυξη βρίσκεται ο τουριστικό κλάδος στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Σύμφωνα με έρευνα του Economistas.gr, σε 1.220 ανέρχονται τον τελευταίο μήνα οι αγγελίες αναζήτησης εργαζομένων από ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, ενόψει της τουριστικής σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν μία στις τρεις αγγελίες για αναζήτηση προσωπικού αφορά ζήτηση εργαζομένων από ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι κάθε αγγελία αφορά την αναζήτηση προσωπικού για την κάλυψη πολλών θέσεων σε ένα ξενοδοχείο.

Οι δύο κορυφαίες ειδικότητες που αναζητούν τα ξενοδοχεία, είτε αφορά σε μεγάλες μονάδες είτε σε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, είναι οι receptionist και οι καμαριέρες που φθάνουν σε κάποιες περιοχές και το 70% των ειδικοτήτων αναζήτησης προσωπικού.

Παράλληλα, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για τους προϊσταμένους ορόφου, καθώς και για υπαλλήλους γενικών καθηκόντων και φροντίδας παραλίας.

Ανάμεσα στις προσφορές εργασίας, ξεχωρίζουν και νέες ειδικότητες, όπως είναι για παράδειγμα ο Guest Experience Specialist, δηλαδή ο Ειδικός Εμπειρίας Επισκεπτών, ο οποίος σε συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο έχει άμεση επαφή με τον πελάτη, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι όλα βαίνουν ομαλά στη φιλοξενία του, παρέχοντάς του μια καλή εμπειρία.

Ποιοι δημοσίευσαν αγγελίες

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα ξενοδοχεία και τις ξενοδοχειακές εταιρείες που ανήρτησαν αγγελίες για θέσεις εργασίας, είναι:

  • Το Ibis Styles Athens Routes του ομίλου ACCOR, που θα λειτουργήσει από τον Ιούνιο στην Αθήνα,
  • το νεόδμητο Elia Ermou Athens Hotel στην πλατεία Συντάγματος,
  • το 5 αστέρων Wellness Santa Resort στη Θεσσαλονίκη,
  • τα ξενοδοχεία της Astir Palace Vouliagmeni S.A.,
  • τα ξενοδοχεία της Zeus International και της Hotel Brain.

Ευκαιρίες για πρακτική σε σπουδαστές ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων, προσφέρουν τα Sofitel Athens Airport  και το ξενοδοχείο President.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =