αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείς να βρεις 15λεπτες περιλήψεις βιβλίων

Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείς να βρεις 15λεπτες περιλήψεις βιβλίων

Είναι μια συνήθεια που έχουν αρκετοί και μέσα στο Lockdown: Το διάβασμα βιβλίων. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να διαβάσεις εύκολα την περίληψη ενός βιβλίου; Ή ακόμα καλύτερα… τις περιλήψεις πολλών βιβλίων; Αυτό κάνει η εφαρμογή Blinklist. Μέσα από την εν λόγω εφαρμογή μπορείς να διαβάσεις (ή να ακούσεις) τα πιο δυνατά σημεία ενός βιβλίου, ακόμα και μέσα σε 15 λεπτά. Χωρίς να ξοδέψεις… αμέτρητες ημέρες για ένα βιβλίο.

Η ιδέα του Blinkist είναι απλή. Οι ιδρυτές της εφαρμογής, έχουν καταφέρει να συλλέξουν βασικές πληροφορίες από βιβλία, και τα παρουσιάζουν σε 15λεπτες αναγνώσεις και ηχογραφήσεις. Ή όπως γράφουν οι New York Times: «Στην εφαρμογή μπορεί να βρει κανείς έξυπνα γραμμένες περιλήψεις – που ονομάζονται blinks – όπου τα βιβλία αναλύονται στα κύρια επιχειρήματά τους».

Μάλιστα, υπάρχουν πάνω από 3.000 τίτλοι σε 27 μοναδικές κατηγορίες, κάνοντας την εφαρμογή αυτή τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το διάβασμα. Και μέχρι στιγμής, πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν διευρύνει τους ορίζοντές τους με το Blinkist, με χιλιάδες «κυνηγούς» γνώσεων να κατεβάζουν την εφαρμογή καθημερινά.

Στο Blinklist, υπάρχει μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα εκατομμύρια βιβλία που εκδίδονται κάθε χρόνο για να βρουν τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Δεν αναζητούν μόνο μπεστ σέλερ, αλλά και τα κρυμμένα «διαμάντια», τα διαχρονικά κλασικά, βιβλία γραμμένα για διανοούμενους, από διανοούμενους.

Οι ιδρυτές της εφαρμογής τονίζουν ότι δεν βασίζονται σε αλγόριθμους για την επιλογή ή την δημιουργία του περιεχομένου τους, αλλά σε ανθρώπους. Διαβάζουν εκείνοι κάθε βιβλίο, επεξεργάζονται και καταγράφουν κάθε πακέτο πληροφοριών.

Στην εφαρμογή θα βρεις επίσης και podcasts. Αλλά και audiobooks πλήρης έκτασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 19 =