αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέγα deal: Η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή Tower Semiconductor έναντι 6 δισ. δολαρίων

Μέγα deal: Η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή Tower Semiconductor έναντι 6 δισ. δολαρίων

Συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας μικροτσίπ Tower Semiconductor έναντι περίπου 6 δισ. δολαρίων, υπέγραψε η Intel, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης.

Η τιμή της εξαγοράς σημαίνει ότι η Intel θα καταβάλλει 53 δολάρια ανά μετοχή της Tower, ποσό σημαντικά αυξημένο από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας χτες στον Nasdaq, στα 33,13 δολ.

Σύμφωνα με το Reuters, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες, έχοντας ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ και των δύο εταιρειών.  Ωστόσο, η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένες ρυθμιστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους της Tower.

Η Intel ενημέρωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά από τον ισολογισμό της, ενώ αναμένεται ότι θα αυξήσει άμεσα τα κέρδη ανά μετοχή του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως δήλωσαν και οι δύο εταιρείες, η Tower θα παραμείνει ανεξάρτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στην Intel Foundry Services (IFS), την οποία ίδρυσε η Intel πριν από ένα χρόνο επιχειρώντας να καλύψει της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης μικροτσίπ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + twenty =