αρχικηVIRALΛύθηκε το μυστήριο με τους μεταλλικούς μονόλιθους που εμφανίζονταν σε διάφορα σημεία της Γης

Λύθηκε το μυστήριο με τους μεταλλικούς μονόλιθους που εμφανίζονταν σε διάφορα σημεία της Γης

Ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά του 2020 ήταν σίγουρα η εμφάνιση μεταλλικών μονολίθων. Ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην Ευρώπη. Τα σχόλια περί εξωγήινων κατασκευών πήραν φωτιά λόγω της φαντασίας των αναγνωστών που κάλπαζε, μιας και θύμιζε έντονα το μονόλιθο από την ταινία “2001: A Space Odyssey”, ενώ μυστηριώδης ήταν η εμφάνιση και η εξαφάνισή τους.

Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, το μυστήριο λύθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα και ήταν αυτό που περιμέναμε οι περισσότεροι: Μία αρτιστική έκφραση ενός καλλιτέχνη. Ο πρώτος μονόλιθος που εντοπίστηκε στη Utah των ΗΠΑ δεν έχει αποδοθεί επίσημα σε κάποιον ακόμα, καθώς υπάρχουν πολλές θεωρίες ως προς το ποιος καλλιτέχνης τον εγκατέστησε. Η πιο επικρατούσα θεωρία είναι πως στήθηκε από έναν ντόπιο καλλιτέχνη και το SuplexAgency, οι οποίοι έσβησαν οποιοδήποτε post σχετικό με μονολίθους στα social media προφίλ τους με σκοπό τη διατήρηση του μυστηρίου.

Οι υπόλοιποι μονόλιθοι είναι αντιγραφές του πρώτου και τοποθετήθηκαν πολύ πρόσφατα, μόλις έγινε viral το γεγονός. Αρκετοί καλλιτέχνες σπεύδουν πλέον να αναλάβουν την ευθύνη για τους μονόλιθους σε μία προσπάθεια να στρέψουν τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους. Μερικοί μάλιστα, πουλούν αυτό που ισχυρίζονται πως είναι ο αυθεντικός μονόλιθος έως και $45.000.

Σε αντίθεση με τους μονόλιθους της Utah και της Ρουμανίας, ο μονόλιθος της Καλιφόρνια ξέρουμε πως κατασκεάστηκε από τον Travis Kenney και η οικογένειά του, μεταλλουργοί που εμπνεύστηκαν από την ύπαρξη τριών μονόλιθων στην Οδύσσεια του Διαστήματος και θέλησαν να συμπληρώσουν την τριάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =