αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Λουκέτο» στην ασφαλιστική Euroins Romania- Τι γίνεται με τους πελάτες στην Ελλάδα

«Λουκέτο» στην ασφαλιστική Euroins Romania- Τι γίνεται με τους πελάτες στην Ελλάδα

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins Romania αποφάσισε η εποπτική αρχή της Ρουμανίας, ορίζοντας ως προσωρινό διαχειριστή το τοπικό Ταμείο Εγγύησης Ασφάλισης, όπως μεταδίδει το Euro2day.gr.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Euroins Romania ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία στη Ρουμανία (θυγατρική του Ομίλου Eurohold που έχει επενδύσεις και στο χώρο της ενέργειας), όταν μάλιστα τον περυσινό Απρίλιο είχε διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία της και η δεύτερη ηγετική δύναμη του κλάδου, η Citi Insurance!

Παρά το μεγάλο της μέγεθος, τα προβλήματα της Euroins Romania ήταν γνωστά, με τους μετόχους της μάλιστα να καλύπτουν πέρυσι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, ενώ επιχείρησαν -ανεπιτυχώς, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος- κινήσεις ανάταξης του Ομίλου.

Η ουσία είναι πως η ήδη πολύ συγκεντρωμένη ρουμανική αγορά χάνει τον leader της και συνεχίζει να λειτουργεί σε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, με την Hellas Direct (κυπριακή εταιρεία που δραστηριοποιείται ενεργά στην Ελλάδα) να έχει διεισδύσει από πέρυσι στη χώρα και προφανώς να ωφελείται τα μέγιστα από τις εξελίξεις.

Πάντως, καθησυχαστικές είναι οι ανακοινώσεις της Euroins Hellas, καθώς το εδώ υποκατάστημα (δραστηριοποιείται μόνο στον κλάδο οχημάτων) ανήκει στην Euroins Βουλγαρίας, η οποία συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η Euroins Ελλάδος διαβεβαιώνει τους πελάτες και τους συνεργάτες της ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως επίπτωση στη λειτουργία της από τις εξελίξεις στη γνωστή διαμάχη των ρυθμιστικών αρχών της Ρουμανίας με τη Euroins Romania.

Η μητρική εταιρεία της Euroins Ελλάδος, Euroins Bulgaria AD, συνεχίζει επίσης απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία η οποία επιβεβαιώνεται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της. Σημειώνεται ότι το οικονομικό έτος 2022, κατέγραψε κύκλο εργασιών 231,916 εκατ. ευρώ (+32% vs. 2021).

Προς επίρρωση των ανωτέρω, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η Euroins Romania δεν ασκεί ασφαλιστική δραστηριότητα στη Βουλγαρία και ότι η απόφαση της ρουμανικής εποπτικής αρχής δεν επηρεάζει τους ασφαλισμένους στις βουλγαρικές ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Euroins Insurance Group AD. Διαβεβαιώνει δε ότι, ως αποτέλεσμα της εποπτείας που ασκείται, δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν στη φερεγγυότητα των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου Euroins Insurance Group AD, ή του Ομίλου συνολικά».

Σε επίπεδο μητρικού Ομίλου, η Eurohold εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όλες οι θυγατρικές εταιρείες και επιχειρήσεις της Eurohold οι οποίες έχουν παρουσία στις 11 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, πλην της Ρουμανίας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τα επιχειρησιακά τους σχέδια για το τρέχον έτος. Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της εποπτικής αρχής στην Ρουμανία εις βάρος της Euroins Romania, ο Όμιλος έχει ήδη εκκινήσει διαδικασίες προσφυγής κατά της απόφασης στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =