αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛονδίνο: Ένα ιδανικό μέρος για τεχνολογικές επιχειρήσεις που «λαβώθηκε» από το BREXIT

Λονδίνο: Ένα ιδανικό μέρος για τεχνολογικές επιχειρήσεις που «λαβώθηκε» από το BREXIT

Το Λονδίνο αποτελεί την ιδανική πόλη για να αναπτύξει κανείς την επιχειρηματική του ιδέα. Γι αυτό το λόγο εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους έρχονται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας για να στήσουν την εταιρεία τους. Μαζί με το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Σίλικον Βάλλεϋ και τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο είναι ένα μέρος με τεράστιες ευκαιρίες για επιχειρηματίες που έχουν όλα τα προσόντα να πετύχουν.

Ένας απ’ τους κλάδους με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως, και όπως είναι αναμενόμενο και στο Λονδίνο, είναι εκείνος του FinTech.

Σήμερα, ο κλάδος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα success stories του οικοσυστήματος των startups και των επιχειρήσεων εν γένει, και η απόφαση των Βρετανών για έξοδο τους απ’ την Ευρώπη έπεσε σαν «κεραυνός» σε όσους ασχολούνται με αυτόν, αναφέρει το Fortune Greece.

Σύμφωνα με μελέτες, ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα, καθώς ο κλάδος των νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας ενδέχεται να δεχτεί μεγάλο πλήγμα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές– κάτι τέτοιο προκαλεί ήδη ιδιαίτερη πίεση στις εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μετά το Brexit οι χρηματοδοτήσεις στο FinTech παρουσίασαν αύξηση. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους Financial Times, η χρηματοδότηση VC για τις παγκόσμιες εταιρείες FinTech αυξήθηκε σχεδόν 150% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας 13 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, σε σύγκριση με τα 5 δισ. δολάρια που είχαν επενδυθεί κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Παρόλ’ αυτά, η χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο ένα τρίτο – κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, με τις εταιρείες να έχουν αντλήσει 386 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις, λιγότερα απ’ τα 580 εκατ. δολάρια που είχαν σηκώσει την προηγούμενη χρονιά δηλαδή το αντίστοιχο διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 3 =