αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛογαριασμοί ρεύματος: Στα 39 ευρώ η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά- Στα 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 39 ευρώ η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά- Στα 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Μέτρα ύψους 350 εκατ. ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο έναντι της ενεργειακής ακρίβειας ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο φόντο της μικρής αποκλιμάκωσης των χονδρεμπορικών τιμών τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, αλλά και της ανησυχίας για όξυνση της ενεργειακής κρίσης λόγω της έντασης στο «μέτωπο» Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα, το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Σκρέκας και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πληττόμενους «για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση».

Ηλεκτρική ενέργεια: Στα 39 ευρώ η μέση ενίσχυση για τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά και τον Φεβρουάριο η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες. Συγκεκριμένα

  • Για τις πρώτες 150 kWh κατανάλωσης ανά μήνα θα υπάρξει επιδότηση 150 ευρώ ανά MWh.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 kWh κατανάλωσης η επιδότηση θα είναι 110 ευρώ ανά MWh.
  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται σε 39 ευρώ τον Φεβρουάριο.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης.
  • Άρα, η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ είναι 51 ευρώ.

Η συνολική αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση στις επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση σε αγροτικά, επαγγελματικά, εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι:

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το σύνολο της επιδότησης των επιχειρήσεων εκτιμάται σε 133 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 ισχύει και η αναστολή της πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τη στήριξη των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =