αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛίστα Forbes: Ποια είναι η Βίκυ Σάφρα, η πλουσιότερη Ελληνίδα (ΦΩΤΟ)

Λίστα Forbes: Ποια είναι η Βίκυ Σάφρα, η πλουσιότερη Ελληνίδα (ΦΩΤΟ)

Το όνομα Βίκυ Σάφρα ίσως να μην λέει πολλά στους περισσότερους. Πρόκειται όμως για το ελληνικό όνομα που βρέθηκε πιο ψηλά από κάθε άλλο, στην φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η περιουσία της φτάνει στα 7,4 δισ. δολάρια, γεγονός που την κατατάσσει στην 321η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το πέρασε στην Βραζιλία ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει σαν τόπο διαμονής την Ελβετία, ωστόσο είναι ευρέως γνωστή στους διεθνείς τραπεζικούς κύκλους καθώς επί δεκαετίες στάθηκε στο πλευρό ενός από τους ισχυρότερους άνδρες παγκοσμίως, ούσα σύζυγος του Λιβανο-Βραζιλιάνου δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη και επιχειρηματία Τζότζεφ Σάφρα.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2020 ο Σάφρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, η τεράστια περιουσία του, η οποία “χτίστηκε” στη διάρκεια 180 ετών από 3 γενιές και σε 4 ηπείρους, πέρασε στα χέρια της 69 ετών συζύγου του Βίκυς καθώς και των 4 παιδιών τους, που από κοινού αξίζουν κάτι περισσότερο από 16 δισ. δολάρια.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/medium_article_image/public/2021-05/viki-tzotzef-safra.jpeg?itok=PaEpkh4A

https://gos.bbend.net/media/news/2021/05/14/686593/main/viki-forbes.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + seventeen =