αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛίστα: 20 μικρά μυστικά που ξέρουν οι παραγωγικοί άνθρωποι

Λίστα: 20 μικρά μυστικά που ξέρουν οι παραγωγικοί άνθρωποι

Ο καθένας θέλει να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο παραγωγικότητας – επιτυγχάνοντας περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις;

Οι παραγωγικοί άνθρωποι ξέρουν μερικά μικρά μυστικά που τους επιτρέπουν να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους. Εδώ είναι 20 από αυτά. Και φυσικά μπορείς να τα βάλεις μέσα στο δικό σου πρόγραμμα. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που δημοσίευσε το αμερικανικό Success.com.

1. Φτιάξτε μια to-do λίστα το προηγούμενο βράδυ. Εάν ξεκινήσετε τη μέρα με μια σαφή λίστα υποχρεώσεων, θα έχετε σαφή κατεύθυνση για την υπόλοιπη ημέρα.

2. Μάθετε να λέτε «όχι». Κάποια πράγματα απλά δεν αξίζουν τον χρόνο σας. Πείτε «όχι» πιο συχνά και δημιουργήστε χρόνο για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

3. Ξυπνήστε και πηγαίνετε για ύπνο με συνέπεια. Ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου θα σας βοηθήσει να νιώσετε ξεκούραστοι, αλλά θα θέσει επίσης τις βάσεις για ένα πιο παραγωγικό καθημερινό πρόγραμμα.

4. Κρατήστε μια ρουτίνα. Οι ρουτίνες μειώνουν τον χρόνο που αφιερώνετε στην αλλαγή συνηθειών και μειώνουν την αβεβαιότητα μέσα στην ημέρα σας. Οι ροτίνες μπορούν (και πρέπει) να σπάσουν περιστασιακά, αλλά θα πρέπει να ισχύουν μέσα σε μία κανονική ημέρα.

5. Σκεφτείτε τον χρόνο σας σε κομμάτια. Ο Elon Musk προγραμματίζει τη μέρα του σε πεντάλεπτα χρονικά blocks. Δεν χρειάζεται να είστε τόσο… ακραίος, αλλά σκεφτείτε το χρόνο σας σε κομμάτια για να κάνετε έναν πιο παραγωγικό προγραμματισμό.

6. Χωρίστε τις μεγάλες εργασίες σε μικρότερες. Κάντε τα πράγματα πιο διαχειρίσιμα και ευκολότερα στον προγραμματισμό.

7. Να ξέρετε πότε να αναβάλλετε. Η αναβλητικότητα είναι συνήθως κακό, αλλά μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας—αν μπορέσετε να ολοκληρώσετε την Χ εργασία πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, χωρίς συνέπειες.

8. Προγραμματίστε τις συζητήσεις σας (ως ένα βαθμό). Οι συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα μπορεί να σας φάνε πολύ χρόνο, γι’ αυτό σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε εκ των προτέρων. Απλά μην γίνεις… ρομπότ.

9. Αφήστε λίγο κενό χώρο στο πρόγραμμά σας. Πάντα μπορεί να προκύψουν έκτακτες δουλειές ή απλά να χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να ξεκουραστείς. Για αυτό μην έχεις ένα «πηγμένο» πρόγραμμα.

10. Κάντε αμέσως τα μικρά tasks. Μην αφήνετε αυτές τις ενοχλητικές εργασίες του ενός λεπτού να συσσωρεύονται. Κάντε τις αμέσως.

11. Θέστε προσωπικά deadlines. O χρόνος που χρειάζεται για να γίνει κάτι, διογκώνεται για να καλύψει ό,τι χρόνο έχεις να διαθέσεις για αυτό. Επομένως, εάν βάλετε πιο αυστηρές προθεσμίες στον εαυτό σας, θα πρέπει να μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία σας πιο γρήγορα.

12. Καθαρίστε το γραφείο σας. Ξεχάστε τα κλισέ ότι ο Αϊνστάιν ήταν ακατάστατος. Καθαρίστε το γραφείο σας- έτσι θα «καθαρίσετε» το μυαλό σας και θα νιώσετε καλύτερα για το περιβάλλον εργασίας σας.

13. Προσδιορίστε και περιορίστε τους περισπασμούς. Οι περισπασμοί σας κοστίζουν περισσότερο χρόνο από όσο φαντάζεστε. Προσδιορίστε τους και αναλάβετε δράση. Ναι, θα χρειαστεί για κάποιες στιγμές να αφήσεις στην άκρη το κινητό ή τα social media.

14. Εργαστείτε σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Η δουλειά γίνεται… μπαγιάτικη όταν είναι πολύ επαναλαμβανόμενη. Δοκιμάστε να εργαστείτε σε μια νέα τοποθεσία ή ακόμα και να αναδιατάξετε τα έπιπλα στον χώρο σας.

15. Ανάθεσε κομμάτια της δουλειάς. Αν κάτι δεν εφάπτεται με τον ρόλο σου ή δεν αξίζει τον χρόνο σου, ανάθεσε το σε κάποιον άλλο. Μπορείς να πληρώσεις ακόμα και κάποιον freelancer.

16. ​​Μάθετε να αποφεύγετε το multitasking. Δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ.

17. Ενσωματώστε το γέλιο στην εργάσιμη μέρα. Το γέλιο ανακουφίζει από το άγχος όσο τίποτα άλλο. Μιλήστε με έναν συνάδελφο ή βρείτε αστεία βίντεο μέσα στην ημέρα.

18. Λάβετε αποφάσεις πιο γρήγορα. Σκεφτείτε τις αποφάσεις σας, αλλά μην τις σκέφτεστε υπερβολικά. Ο πολύ μεγάλος δισταγμός σας κοστίζει χρόνο και κάνει πιο πιθανό να μετανιώσετε για την απόφασή σας εάν δεν πετύχει. Να είστε αποφασιστικοί.

19. Κάνε κάτι που σε κάνει χαρούμενο. Μερικά λεπτά που θα αφιερώσετε σε ένα χόμπι μπορούν να τονώσουν αμέσως τη διάθεσή σας και να σας κάνουν να είστε έτοιμοι να εργαστείτε ξανά στη συνέχεια.

20. Βρείτε τις κορυφαίες ώρες της παραγωγικότητάς σας. Είσαι πρωινός τύπος ή βραδινός; Προγραμματίστε την ημέρα σας ανάλογα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =