αρχικηVIRALΛίστα: 10 μέρη στην Αθήνα στα οποία μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου μέσα στις γιορτές

Λίστα: 10 μέρη στην Αθήνα στα οποία μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου μέσα στις γιορτές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα περισσότερα μέρη της Αθήνα έχουν ήδη στολιστεί. Αρκετοί είναι μάλιστα οι πολίτες που τα επισκέπτονται καθημερινά. Στην παρακάτω λίστα θα δεις λοιπόν 10 μέρη στην Αθήνα στα οποία μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου μέσα στις γιορτές- τότε που αποκτούν ένα άλλο χρώμα.

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζεύοντας την Ακρόπολη, ξεστρατίζοντας προς τα σκαλάκια του Ηρωδείου, επιστρέφοντας πάλι για να κατηφορίσουμε ως εκεί που ξεκινά το πλακόστρωτο του Πικιώνη.

Στον λόφο του Φιλοπάππου, ακολουθώντας αυτό ακριβώς, το ωραιότερο πλακόστρωτο της Αθήνας, και σκαρφαλώνοντας ως το μνημείο ενός Ρωμαίου έπαρχου από τη Συρία που αγάπησε την πόλη τόσο πολύ που ζήτησε να θαφτεί εδώ –κι εκείνη σε αντάλλαγμα του χάρισε το όνομα του ωραιότερου λόφου της.

Στα βραχάκια του Αρείου Πάγου, με αυτή την πανοραμική θέα που πιάνει από Αρχαία Αγορά μέχρι Αιγάλεω και θάλασσα.

Στον λόφο του Στρέφη, που είναι μακράν ο πιο παραγνωρισμένος λόφος της πόλης. Αν δεν τον έχεις ξανά επισκεφτεί, ετοιμάσου για πολλά μονοπάτια, πολύ πράσινο και πολλή αστική ομορφιά στη θέα.

Στην παραλιακή περαντζάδα από το Φάληρο ως τον Άλιμο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Και με ποδήλατα, ακόμα καλύτερα.

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου και τα καταπράσινα παρκάκια που την αγκαλιάζουν, και τα καφέ και τα εστιατόρια να δίνουν το δικό τους χρώμα.

Στα σοκάκια των Αναφιώτικων, εκεί όπου ξεχνάς… ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα.

Στην παραλιακή περαντζάδα της Πειραϊκής, με φόντο τα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή από τη μια και το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού από την άλλη.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά του, και έχει αρκετές δωρεάν εκδηλώσεις.

Στο κέντρο-κέντρο, το Εμπορικό Τρίγωνο, την «κάτω» Ερμού που περνά μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και τα στενάκια σε Γκάζι και Μοναστηράκι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =