αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛίγο πριν την job interview: Εδώ είναι 5 tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν την job interview: Εδώ είναι 5 tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, για το πως πρέπει να κινηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Τις τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Το πως να απαντήσεις σε απρόσμενες ερωτήσεις. Τώρα θα πάμε… ένα στάδιο πριν. Για την ακρίβεια, θα μεταφερθούμε λίγο πριν την job interview.

Η προετοιμασία που θα κάνεις, είναι σημαντική. Οι «The Interview Guys» θεωρούνται μάστερ του είδους, και έχουν ανεβάσει στο κανάλι τους στο YouTube, το παραπάνω βίντεο. Σε αυτό, θα δεις 5 tips, για να προετοιμαστείς κατάλληλα για την συνέντευξη. Και να πάρεις την θέση εργασίας που τόσο θέλεις.

Καταρχήν, πρέπει να ξεκουραστείς καλά πριν την συνέντευξη. Άρα όχι πάρτι… και ξενύχτια. Πρέπει να είσαι γεμάτος ενέργεια και με καθαρό μυαλό. Το δεύτερο tip, έχει να κάνει με την ενδυμασία. Να ντυθείς ανάλογα με την δουλειά. Αν πρόκειται για μια θέση γραφείου, μην πας με «στιλ παραλίας». Ενώ αν πρόκειται για θέση ναυαγοσώστη, μην φορέσεις κοστούμι.

Το tip No3 έχει να κάνει με την online παρουσία σου. Στην εποχή του ίντερνετ και των social media, είναι πολύ πιθανό η εκάστοτε εταιρία να ψάξει την online παρουσία σου. Βεβαιώσου ότι δεν έχεις αναρτήσεις ή φωτογραφίες που μπορούν να χαλάσουν το προφίλ σου. Τέταρτον, δες που ακριβώς θα γίνει η συνάντηση και πόση ώρα θα σου πάρει να πας εκεί. Είναι καλύτερο να φτάσεις νωρίτερα στον προορισμό σου, παρά να φτάσεις καθυστερημένος. Αν αργήσεις, πιθανότατα δεν θα πάρεις τη θέση.

Τελευταίο αλλά σημαντικό tip: Προετοιμάσου για το περιεχόμενο της συνέντευξης. Σκέψου ερωτήσεις που μπορεί να σου γίνουν (και τι απαντήσεις μπορείς να δώσεις σε αυτές). Να προσέξεις οι απαντήσεις σου να είναι προσαρμοσμένες στην εταιρία που δίνεις συνέντευξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 5 =