αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚ. Μητσοτάκης: Κανονικά το Δώρο Πάσχα. Δίνονται 800 ευρώ σε εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες

Κ. Μητσοτάκης: Κανονικά το Δώρο Πάσχα. Δίνονται 800 ευρώ σε εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες

Το τρίτο διάγγελμά του από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν εφησυχασμό και ζήτησε πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες. Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + thirteen =