αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚύπρος: Στα 1.000 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

Κύπρος: Στα 1.000 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

Στα 1.000 ευρώ αυξάνεται ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, για πλήρη απασχόληση μετά την συμπλήρωση 6 μηνών συνεχούς απασχόλησης.

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται από τα 940 ευρώ στα 1.000 ευρώ, όπως μεταδίδει το Euronews.

Στο διάταγμα που θα εκδοθεί σήμερα, δεν προνοείται το αίτημα των συντεχνιών για ωριαία απόδοση του κατώτατου μισθού. Ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι με την αύξηση επωφελούνται 25 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στο επίκεντρο, είπε, των στοχευμένων κυβερνητικών πολιτικών βρίσκονται οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι πλέον χαμηλόμισθοι που προστατεύονται αποκλειστικά από την έκδοση των κυβερνητικών διαταγμάτων για την αύξηση των μισθών τους, με απώτερο σκοπό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Η κυβέρνηση, είπε, λειτουργεί σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ελεύθερης οικονομίας, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με συνέπεια στην δημοσιονομική πειθαρχία και την κοινωνικό – οικονομική υπευθυνότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − three =