αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚόβουν το ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά την ημέρα

Κόβουν το ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά την ημέρα

Μετά από μία σύντομη περίοδος χάριτος λόγω Πάσχα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους, με σκοπό να κόψουν το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά, ακόμη και σε ευάλωτα, που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές, έχουμε εκτελέσει 6 με 6.500 χιλιάδες και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. «Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν κι ένα sms ότι το επόμενο διάστημα ή την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =