αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κόβει» άλλους 1.100 εργαζομένους η Cisco Systems

«Κόβει» άλλους 1.100 εργαζομένους η Cisco Systems

Η Cisco Systems ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει άλλους 1.100 υπαλλήλους και προβλέπει μείωση των εσόδων τριμήνου καθώς η εταιρεία δικτύων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αλλαγές της αγοράς.

Ο νέος γύρος περικοπών επεκτείνει ένα προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο για τη μείωση 5.500 θέσεων εργασίας ή το 7% του εργατικού δυναμικού εκείνη την περίοδο.

Η μετοχή της εταιρείας μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης υποχώρησε 7,4%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε υποχώρηση των εσόδων στο γ΄ τρίμηνο χρήσης, ενώ προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα μειωθούν περισσότερο –κατά 4%-6%- στο δ΄ τρίμηνο.

Η Cisco, η οποία ανακοίνωσε τις απολύσεις στα αποτελέσματα τριμήνου, ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 614 εκατ. δολαρίων στο εννεάμηνο και αναμένει άλλες 150-200 εκατ. δολαρίων στη διάρκεια του δ΄ τριμήνου.

Για το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο, τα έσοδα της Cisco μειώθηκαν 0,5% στα 11,94 δισ. δολάρια. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 2,52 δισ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή έναντι των 2,35 δισ. δολαρίων ή 46 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν 3 σεντς στα 60 σεντς ανά μετοχή.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 58 σεντς και έσοδα 11,89 δισ. δολαρίων.

Οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν 8,2% σε σχέση με πέρυσι. Για το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης, η Cisco δήλωσε πως αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 60-62 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 62 σεντς.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 8 =