αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚωτσόβολος: Πτώση πωλήσεων 4% την περίοδο από την Black Friday έως τις γιορτές

Κωτσόβολος: Πτώση πωλήσεων 4% την περίοδο από την Black Friday έως τις γιορτές

Πτώση των πωλήσεων 4% κατέγραψε η «Κωτσόβολος» κατά την περίοδο αιχμής, απ’ το Black Friday ως και το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων (30/11/23 – 6/1/24). Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο όμιλος Currys, ιδιοκτήτης της «Κωτσόβολος», οι πωλήσεις είχαν ξεκάθαρη μείωση με τη διοίκηση να την αποδίδει στη λήξη των επιδοτούμενων προγραμμάτων από το κράτος για κλιματιστικά και ηλιακούς θερμοσίφωνες τον περασμένο Οκτώβριο.

Παράλληλα, εντός του α΄ τριμήνου, δηλαδή πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Απρίλιο του 2024, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Curry’s, διευκρινίζοντας ότι τα καθαρά ταμειακά έσοδα από την πώληση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες – περίπου δηλαδή τα 180 εκατ. ευρώ. Μέρος από τα έσοδα αυτά, ο Όμιλος θα τα χρησιμοποιήσει για μερική αποπληρωμή δανειακών συμβάσεων.

Συνολικά ο Curry’s κατέγραψε μειωμένες πωλήσεις κατά 3% την περίοδο κορύφωσης της αγοράς και κατά 4% από τις αρχές της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη σημαντική κάμψη των πωλήσεων σε τηλεοράσεις, υπολογιστές και εν γένει προϊόντα στην κατηγορία της πληροφορικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =