αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚυβερνητικά στελέχη: Γιατί αποφασίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ

Κυβερνητικά στελέχη: Γιατί αποφασίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ

Πέντε εικοσιτετράωρα από την εφαρμογή του καθολικού lockdown στην επικράτεια, η εικόνα της αυξημένης κίνησης στις οδικές αρτηρίες (που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει στη γενική απαγόρευση του Μαρτίου) και η εκτίναξη της αποστολής μηνυμάτων για μετακινήσεις ήταν τα στοιχεία που…έγειραν την πλάστιγγα προς την ρότα της εφαρμογής περαιτέρω περιορισμών.

Έτσι, από την ερχόμενη Παρασκευή τίθεται από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. “Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Δεν πρόκειται για νέο μέτρο αλλά για αυστηροποίηση του πλαισίου που ήδη υπάρχει και καταστρατηγείται”, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη στο Capital.gr.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, oι αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση αποτελούν μία ακόμα κίνηση που έχει στόχο διπλό. Από τη μία, την αναχαίτιση του σφοδρού κύματος του κορονοϊού, το οποίο…χτυπάει τους φθινοπωρινούς μήνες με ιδιαίτερη οξύτητα, ακόμα και τις νεαρότερες ηλικίες. Από την άλλη, τη μείωση της πίεσης στο σύστημα της Υγείας, με τη Θεσσαλονίκη να δέχεται ήδη το…σφυροκόπημα, καθώς αυτή τη στιγμή μετατρέπεται στην…καρδιά της πανδημίας.

“Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας με αυξημένα μέτρα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα”, σημείωσε (Mega) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Το βασικό ζήτημα που μας απασχολεί αυτό το διάστημα είναι να αντέξει το σύστημα Υγείας, γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες επτά έως δέκα ημέρες, ενώ στα κρούσματα αναμένουμε να υπάρξει μία επιπέδωση της καμπύλης και να αρχίσει να πέφτει”, συμπλήρωσε.

Η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Ελλάδα, πάντως, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά στελέχη ως πολύ σοβαρή. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν  25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ, ενώ μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε κατά την εφημερία του 86 εισαγωγές. Ήδη, 50 κρεβάτια καρδιοχειρουργικά, νευροχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά, έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και μέχρι τη Κυριακή θα έχουν αναπτυχθεί άλλα 50 κρεβάτια ΜΕΘ-COVID σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fourteen =