αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚτίριο του 1.900 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Κτίριο του 1.900 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Στο ακίνητο της οδού Ασωμάτων 10 στο Θησείο αρχές του 1900 λειτουργούσε καροποιείο, όπου επισκευάζονταν οι τροχοί των αθηναϊκών αμαξών τις οποίες άφηναν εκεί προσωρινά οι Αθηναίοι προτού μεταβούν στην αγορά της οδού Ερμού. Ο αιώνας άλλαξε, το επάγγελμα του καροποιού εξαφανίστηκε και το διατηρητέο κτήριο που μέχρι το 1980 χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, παρέμενε τα τελευταία περίπου 40 χρόνια εγκαταλελειμμένο. Ωστόσο, η κομβική τοποθεσία του, στο ιστορικό κέντρο και σε μεγάλη εγγύτητα από τα αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος και τα μέσα σταθερής τροχιάς συνόδευαν το ακίνητο με ισχυρές προοπτικές αξιοποίησης.

Το Asomaton

Αυτό είναι το υπόβαθρο επί του οποίου δημιουργήθηκε το boutique hotel Asomaton, το οποίο ανοίγει σήμερα Παρασκευή τις πόρτες του, καθώς, παρά τον κορονοϊό, έχει εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό κρατήσεων. Το ξενοδοχείο που διαθέτει τέσσερα επίπεδα, έχει επιφάνεια 960 τ.μ. και αποτελείται από 19 δωμάτια από τα οποία πέντε είναι σουίτες. Η ανακατασκευή του, που αποτελεί επένδυση της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ, διήρκεσε τρία χρόνια.

Απαιτήθηκαν όμως, συνολικά τρία έτη, προκειμένου η εταιρεία διαχείρισης Celetrum και ο όμιλος Oniro hotel στον οποίο ανήκει το ακίνητο να είναι σε θέση να πατήσουν το κουμπί έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου. Κι αυτό επειδή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τριετίας, χρειάστηκε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Εφορία Νεότερων Μνημείων, την Εφορία Βυζαντινών Μνημείων, την Εφορία Αρχαιοτήτων, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, όπως και η υπουργική απόφαση για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε ξενοδοχείο από επαγγελματικό χώρο. Και όπως προβλέπεται για την αξιοποίηση των διατηρητέων ακινήτων, οι νέοι ιδιοκτήτες του κτηρίου, όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούσαν τις μελέτες και τις εργασίες ανακατασκευής  σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =