αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚρυπτονόμισμα… στον Άρη προβλέπει ο Elon Musk

Κρυπτονόμισμα… στον Άρη προβλέπει ο Elon Musk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Elon Musk δήλωσε ότι οποιαδήποτε μελλοντική οικονομία στον Άρη θα μπορούσε να βασίζεται σε cryptocurrency.

Ο δισεκατομμυριούχος, που είναι ένας από τους συνιδρυτές της γιγανταίας εταιρείας online πληρωμών PayPal, ελπίζει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη στις αρχές του 2024, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας «αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη το συντομότερο δυνατό» .

Απαντώντας σε ένα thread στο Twitter που ξεκίνησε από τον ερευνητή AI, Lex Fridman, ο κ. Musk συμφώνησε ότι «η οικονομία του Άρη θα βασίζεται στα cryptocurrency», υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι με την καινοτομία του cryptocurrency Dogecoin ή το κρυπτονόμισμα Marscoin.

Το project Marscoin ιδρύθηκε το 2014 και είδε μια σύντομη αύξηση της δημοτικότητάς του στα τέλη του 2017, αλλά έκτοτε βρέθηκε στην αφάνεια. Το altcoin έχει επί του παρόντος ανώτατο όριο αγοράς κάτω των 100.000 $, αναφέρει το CoinMarketCap.

Το Dogecoin θα μπορούσε να είναι πιο πιθανό υποψήφιο, δεδομένου ότι συνεχίζει να είναι σχετικά δημοφιλές και διαθέτει πολλά από τα ίδια αποκεντρωμένα χαρακτηριστικά του Bitcoin.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο αφού ο κ. Musk άλλαξε το βιογραφικό στο Twitter σε «πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dogecoin».

Ο ιδρυτής του SpaceX Elon Musk μίλησε συχνά για τη φιλοδοξία του να ταξιδέψει στον Άρη κατά την διάρκεια της ζωής του και στις αρχές του έτους διέταξε τους υπαλλήλους να επιταχύνουν την ανάπτυξη του πυραύλου Starship επόμενης γενιάς.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =