αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚρούσματα εκμετάλλευσης εράνων- Χρησιμοποιούν το όνομα των Παιδικών Χωριών SOS

Κρούσματα εκμετάλλευσης εράνων- Χρησιμοποιούν το όνομα των Παιδικών Χωριών SOS

Καμία ανάλογη κίνηση δεν έγινε, δε γίνεται, ούτε πρόκειται να γίνει από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, απαντά το σωματείο «σε απορίες και ερωτήσεις που εξέφρασαν φίλοι, δωρητές και υποστηρικτές από τη Γλυφάδα και τα Χανιά, σχετικά με εράνους που λαμβάνουν χώρα με τη μορφή λαχείων ή φιλανθρωπικού «κουμπαρά», σε καταστήματα και στον δρόμο».

Παράλληλα, το σωματείο διευκρινίζει ότι οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος αναφέρουν ακόμη ότι και στο παρελθόν, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, «πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του σωματείου μας, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς».

Το σωματείο απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, φίλους και υποστηρικτές του, αλλά και προς όποιον αντιληφθεί αντίστοιχες ενέργειες, να επικοινωνήσουν τόσο με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και με «Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» στο 210-3313661.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 3 =