αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κούρεμα» κατά 50% στις οφειλές του Μαρινόπουλου προς τους προμηθευτές

«Κούρεμα» κατά 50% στις οφειλές του Μαρινόπουλου προς τους προμηθευτές

«Κούρεμα» οφειλών κατά 50% σε όλους τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου και όχι μόνο σε όσους έχουν απαιτήσεις πάνω από 100.000 ευρώ θα προβλέπει τελικά η συμφωνία εξυγίανσης της γνωστής αλυσίδας.

Αυτό αποκαλύπτουν στην Καθημερινή κύκλοι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόθεση του Σκλαβενίτη, όταν αναλάβει τη νέα εταιρεία που θα προκύψει από την εξυγίανση, είναι να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους μικρούς προμηθευτές. Μέχρι στιγμής, πάντως, φέρεται να έχει συγκεντρωθεί το 40% των ενέγγυων πιστωτών και πάνω από το 50% του συνόλου, στοιχείο που συνηγορεί στο ότι είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί στο δικαστήριο η πολυπόθητη συμφωνία εξυγίανσης άμεσης επικύρωσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι λόγοι για τους οποίους τελικώς θα γίνει διαγραφή οφειλών κατά 50% στις απαιτήσεις όλων των προμηθευτών, ανεξαρτήτως του ύψους αυτών, είναι νομικοί, αλλά και τεχνικοί. Αλλωστε και στο μνημόνιο που υπεγράφη ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη και περιλαμβάνει τους όρους για τη συμφωνία εξυγίανσης, το ενδεχόμενο να μην επιβληθεί διαγραφή οφειλών στους «μικρούς» προμηθευτές δεν περιγραφόταν ως δεδομένο, αλλά περισσότερο ως πρόθεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =