αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ: Έμποροι πάνε στη Βουλγαρία, βρίσκουν «σαπάκια» και τα πουλάνε στην Ελλάδα

Κομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ: Έμποροι πάνε στη Βουλγαρία, βρίσκουν «σαπάκια» και τα πουλάνε στην Ελλάδα

Στη γειτονική Βουλγαρία μεταβαίνουν σχεδόν όλοι οι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να προμηθευτούν τα «σαπάκια» τους έναντι μερικών εκατοντάδων ευρώ και να τα διαθέσουν σε ανυποψίαστους Έλληνες καταναλωτές έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr τα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Βουλγαρία προμηθεύονται από 300 έως και 2.100 ευρώ ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το γεγονός για το αν τηρούνται και οι σχετικές φορολογικές απαιτήσεις που πρέπει να καταβάλουν οι εισαγωγείς τους στα ελληνικά τελωνεία.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από αυτά τα μεταχειρισμένα «σαπάκια» προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και «βαφτίζονται» Ευρωπαϊκά στη Βουλγαρία εξαιτίας των χαμηλών εισαγωγικών δασμών και κατόπιν εισάγονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας μόνο το Τέλος Ταξινόμησης καθώς ο ΦΠΑ έχει… καταβληθεί στη Βουλγαρία.

Παράλληλα οι επιτήδειοι έμποροι που τα εισάγουν φροντίζουν ώστε μόλις εκτελωνιστούν να εμφανίζουν στο χιλιομετρητή τους μόλις 60.000 με 80.000 χιλιόμετρα αντί 200.000 ή 300.000 χλμ. και πλέον που έχουν διανύσει στην πραγματικότητα.

Αυτοκίνητα από 300 ευρώ

Το κόστος απόκτησης για τα «σαπάκια» από τη Βουλγαρία κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Newsauto.gr οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εισάγουν στην Ελλάδα χιλιάδες τέτοια οχήματα που οι τιμές του ξεκινούν από τα 300 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τις 2.100 ευρώ!

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ένα Opel Corsa μοντέλο του 2008 αποκτήθηκε από τη Βουλγαρία έναντι μόλις 700 ευρώ έχοντας διανύσει περισσότερα από 265.000 χλμ.

Ένα Ford Fiesta μοντέλο του 2009 έχοντας διανύσει περίπου 220.000 χλμ. αποκτήθηκε έναντι 1.300 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 1 =