αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚομμάτι της νέα γειτονιάς «Little Athens» στο Ελληνικό περνά στον Όμιλο Λάτση

Κομμάτι της νέα γειτονιάς «Little Athens» στο Ελληνικό περνά στον Όμιλο Λάτση

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την γειτονιά «Little Athens» που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό. Θα περιλαμβάνει 1.000+ κατοικίες. Μάλιστα όπως βλέπουμε στο επίσημο website, έχει ήδη ανοίξει και η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για όσους θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι εκεί.

Τώρα έγινε γνωστό ότι στο μεγάλο project μπαίνει ο Όμιλος Λάτση.  Καθώς αναδείχθηκε, σύμφωνα με τη Lamda, προτιμητέος επενδυτής στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, η Xeris Ventures, κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Lamda, θα συμπράξει με την Ελληνικό για την ανάπτυξη σε ένα από τα οικόπεδα περίπου 150-160 κατοικιών σε συγκρότημα ύψους πενήντα μέτρων, σηκώνοντας βάρος που αναλογεί στο 14% της συνολικής επένδυσης.

Xeris Ventures και Ελληνικό ΑΕ θα συστήσουν μικτή εταιρεία, στην οποία η πρώτη θα κατέχει το 80% και η Ελληνικό ΑΕ το 20%. Το μετοχικό κεφάλαιο της μικτής εταιρείας (όχημα ειδικού σκοπού – SPV) θα ανέλθει σε 44,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον επενδυτή και τα υπόλοιπα από την Ελληνικό ΑΕ.

Για την αγορά του ακινήτου η μικτή εταιρεία θα καταβάλει στην Ελληνικό ΑΕ το ποσό των 33 εκατ. ευρώ, ενώ 11,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο αναλογούν κόστος για την υλοποίηση έργων υποδομής του Ελληνικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + three =