αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚοινός φορτιστής για όλα τα κινητά έρχεται στην Ε.Ε.

Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά έρχεται στην Ε.Ε.

Τη χρήση μιας κοινής θύρας φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ακουστικά προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συγκεκριμένη κίνηση να επηρεάζει περισσότερο την Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως αναφέρει το Reuters. 

Σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τυπική θύρα για όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones), τάμπλετ, κάμερες, ακουστικά, φορητά ηχεία και φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών θα είναι τύπου USB-C. Οι φορτιστές θα πωλούνται ξεχωριστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. θα αναθεωρήσει τον σχετικό κανονισμό στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαλειτουργικότητα τόσο στην ηλεκτρονική συσκευή, όσο και στο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Η πρόταση χρειάζεται να λάβει το «πράσινο φως» από τις χώρες της Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ακολούθως οι εταιρείες θα έχουν δύο χρόνια για να προσαρμόσουν τις συσκευές τους.

Σύμφωνα με την Ε.Ε., η κίνηση αυτή θα αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη και εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ ετησίως για τους χρήστες.

Η θέση της Κομισιόν και η αντίδραση της Apple

Η Κομισιόν επεσήμανε, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν βάζει στο στόχαστρό της την Apple, τονίζοντας πως οι προτάσεις της κατατέθηκαν μόνο επειδή οι εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή λύση παρά τις συνομιλίες χρόνων. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των φορτιστών κινητών τηλεφώνων μειώθηκε σε τρεις από 30.

Η Apple απέρριψε τη σχετική πρόταση, σημειώνοντας ότι πλήττεται η καινοτομία, κάτι που θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της σχετικά με τη μεταβατική περίοδο 24 μηνών που θα έχουν οι εταιρείες για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, μόλις αυτή εγκριθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =