αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚλειστές σήμερα περίπου 2.000 καφετέριες στην Πάτρα- Διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγηση

Κλειστές σήμερα περίπου 2.000 καφετέριες στην Πάτρα- Διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγηση

Κλειστοί θα είναι σήμερα, Δευτέρα, όλοι οι χώροι εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα με συνέπεια να κηρύσσεται ατύπως «ελεύθερη από καφέ ζώνη». Όπως δήλωσε μάλιστα στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Τάκης Ματθαιόπουλος στην κινητοποίηση συμμετέχει το σύνολο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, δηλαδή περίπου 2.000 καταστήματα. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά στο Αίγιο. Η κινητοποίηση γίνεται λόγω της υπερφορολόγησης.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί θα είναι καθολική ανέφερε στο thebest.gr o Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

Σοβαρό θέμα, όπως εξήγησε ο κ. Στεργίου είναι το τι θα πράξουν οι αλυσίδες φούρνων που έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν και καφέ. «Με επιστολή ζητήσαμε από αυτές τις αλυσίδες να διαθέτουν για τη συγκεκριμένη μέρα μόνο ψωμί που είναι καθολικό αγαθό και να μην φτιάχνουν καφέ σε βάρος τόσων ανθρώπων που θα διεκδικήσουν το δίκιο τους κλείνοντας τα μαγαζιά τους. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι θα πράξουν όμως σε περίπτωση που βρεθούν απέναντί μας θα ακολουθήσει από την πλευρά μας εμπάργκο. Κανείς μας δεν θα αγοράσει για το κατάστημα του ψωμί από φούρνο της Πάτρας» ανέφερε. Μάλιστα θα υπάρχουν και ομάδες περιφρούρησης έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς θα συμβεί στα καταστήματα.

Σύμφωνα πάντως με νέες πληροφορίες αρκετοί ήταν οι φούρνοι που έδωσαν καφέδες και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν εντάσεις.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση του, για την σημερινή ημέρα:

«Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας. Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − six =