αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚλείνουν πολλά καταστήματα Ελληνικών τραπεζών. Εθελούσια έξοδος για τους εργαζομένους

Κλείνουν πολλά καταστήματα Ελληνικών τραπεζών. Εθελούσια έξοδος για τους εργαζομένους

Σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων τους στην Ελλάδα θα προχωρήσουν, την επόμενη διετία, οι εγχώριες τράπεζες, λόγω και της ταχύτερης ψηφιοποίησης εργασιών, που προκάλεσε η πανδημία (σ.σ. μέτρα κοινωνικής απόστασης).

Οι διοικήσεις Eurobank και Πειραιώς παρείχαν στίγμα σχετικής πρόθεσης, κατά τις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις με τους αναλυτές. Η διοίκηση της Eurobank προανήγγειλε ότι θα κλείσει άλλα 50 καταστήματα. Θα γίνει, έτσι, η πρώτη εγχώρια τράπεζα, που θα μειώσει το εν Ελλάδι δίκτυο κάτω από τα 300 καταστήματα (σ.σ. αυτή τη στιγμή το δίκτυό της αριθμεί 327 καταστήματα).

Η Πειραιώς, με τη σειρά της, ενδέχεται να συμπεριλάβει στο νέο πλάνο μετασχηματισμού, που θα ανακοινωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, το κλείσιμο περισσότερων από 100 καταστημάτων. Σημειώνεται ότι η Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο εγχώριο δίκτυο, με 526 καταστήματα, απλωμένο σε όλη την επικράτεια, λόγω και της Αγροτικής.

Ενδεικτικό των περιθωρίων περαιτέρω συρρίκνωσης, που έχει η Πειραιώς, είναι ότι η Εθνική Τράπεζα, η οποία επίσης διατηρεί καταστήματα σε αρκετές κωμοπόλεις, διαθέτει 389 καταστήματα, έχοντας κλείσει κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς 72 σημεία.

Η περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των καταστημάτων αναμένεται να οδηγήσει και σε νέα προγράμματα εθελουσίας. 

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − nine =