αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚλείνει η Αίγλη Ζαππείου για να αλλάξει «πρόσωπο»

Κλείνει η Αίγλη Ζαππείου για να αλλάξει «πρόσωπο»

Κλείνει τις πόρτες της η ιστορική Αίγλη Ζαππείου στα τέλη Νοεμβρίου για ξεκινήσουν οι εργασίες που αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες από την Διεύθυνση καθώς φέρεται να είχε αλλοιωθεί και επεκταθεί ο χώρος του αναψυκτήριου.

Οι αλλαγές που έρχονται στην Αίγλη Ζαππείου

Συγκεκριμένα στην απόφαση της σχετικής Διεύθυνσης του Υπουργείου που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα αναφέρεται:

Αποφασίζουμε την Έγκριση υπαγωγής στον ν. 4495/2017 κατασκευών στο αναψυκτήριο Αίγλη, το οποίο βρίσκεται πλησίον των χαρακτηρισμένων ως μνημείων Ζαππείου Μεγάρου και κινηματογράφος Αίγλη, εντός του Ζαππείου Κήπου, στην Αθήνα, σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους:

Να υποβληθεί μελέτη αναμόρφωσης και ευπρεπισμού των όψεων του κτηρίου του αναψυκτηρίου Αίγλη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων, ώστε να εντάσσεται το κτήριο με τον αρμόζοντα τρόπο στον περιβάλλοντα χώρο του κήπου του Ζαππείου και των γειτονικών μνημείων, με τις κάτωθι παρατηρήσεις

1. Να περιοριστεί επαρκώς το πλάτος του deck προς την πλευρά του Ζαππείου Μεγάρου, σε συνεργασία με τη ΔΠΑΝΣΜ.

2. Να απομακρυνθούν τα μεταλλικά στέγαστρα στην ανατολική όψη.

3. Να απομακρυνθεί το πρόσκτισμα με τους τσιμεντόλιθους και το ελενίτ στην βορειοανατολική πλευρά.

4. Στην πέργκολα του ισογείου να αντικατασταθεί η υπάρχουσα τέντα από άλλο υλικό επικάλυψης το οποίο θα αναβαθμίζει το χώρο και θα προσαρμόζεται στο ευρύτερο περιβάλλον.

Το News24/7 επικοινώνησε με εκπροσώπους της εταιρείας, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, “Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε.” οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η Αίγλη Ζαππείου θα κλείσει στα τέλη Νοεμβρίου για “ανακαίνιση” και μας παρέπεμψαν στην διοίκηση του Ζαππείου για την ημερομηνία επαναλειτουργίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις (2018) της Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής, η συμβατική περίοδος μίσθωσης του ακινήτου έχει λήξει αλλά παρόλα αυτά η εταιρία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στο ακίνητο τής έδρα της καταβάλλοντας αντίτιμο στην εκμισθώτρια με τη μορφή αποζημίωσης χρήσης.

Το News24/7 δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την διοίκηση του Ζάππειου Μεγάρου που είναι ο εκμισθωτής όμως από αναρτήσεις του στην Διαύγεια προκύπτει ότι φέτος τον Ιούνιο υπήρξε καταχώρηση για την εκμίσθωση του συγκροτήματος του αναψυκτήριου και του θερινού σινεμά και στην συνέχεια αποστολή εξώδικου προς την Αίγλη Α.Ε..

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =