αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚλείνεις εισιτήριο για το τρένο την τελευταία στιγμή; Θα πληρώνεις 10 ευρώ επιπλέον

Κλείνεις εισιτήριο για το τρένο την τελευταία στιγμή; Θα πληρώνεις 10 ευρώ επιπλέον

Να περιορίσει το φαινόμενο των επιβατών της τελευταίας στιγμής που πληρώνουν το εισιτήριό τους ακόμα και πάνω στα τρένα επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που η ιδιωτική εταιρεία έχει αναρτήσει σε σταθμούς, επιβάτες (υπεραστικών δρομολογίων) οι οποίοι δεν έχουν ήδη εισιτήριο και επιλέγουν να το εκδώσουν πάνω στο τρένο, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 10 ευρώ επιπλέον της τιμής του εισιτηρίου, αν επιβιβάζονται σε σταθμό στον οποίο δεν λειτουργεί εκδοτήριο. Επίσης, δεν θα τους αναγνωρίζεται τυχόν δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου και έτσι θα καλούνται να το πληρώνουν ολόκληρο.

Επιπλέον, η έκδοση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια των σταθμών θα σταματά 5 λεπτά πριν από την αναχώρηση της κάθε αμαξοστοιχίας.

Χαμένοι από το νέο μέτρο, που ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στον ελληνικό σιδηρόδρομο, θα βγουν όσοι για κάποιο λόγο φτάσουν σε σταθμό αργοπορημένοι χωρίς να έχουν εισιτήριο αφού θα κληθούν να το πληρώσουν αρκετά ακριβότερα πάνω στο τρένο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιο κοντινό δρομολόγιο ή αν είναι δικαιούχοι κάποιας έκπτωσης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάντως από την πλευρά της δεν έχει κάνει αρκετά για να διευκολύνει τους επιβάτες, δύο σχεδόν χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση. Ακόμα δεν λειτουργεί κάποια εφαρμογή για έκδοση εισιτηρίων μέσω κινητού ενώ, αν και στελέχη της εταιρείας είχαν κάνει λόγο για τοποθέτηση αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς, μέχρι σήμερα έχουμε δει μόλις 1 στο σταθμό Λαρίσης. Σε σταθμό δηλαδή που οι επιβάτες εξυπηρετούνται ήδη από εκδοτήρια. Η εταιρεία πάντως φρόντισε να κόψει άμεσα τις εκπτώσεις που χορηγούσε παλιότερα για έγκαιρη έκδοση εισιτηρίων, ομαδικά εισιτήρια κ.ά.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =