αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, το κάμπινγκ μπορεί να σε κάνει… καλύτερο επιχειρηματία

Κι όμως, το κάμπινγκ μπορεί να σε κάνει… καλύτερο επιχειρηματία

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, και πολλοί έχουν αρχίζει να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μια κλασική επιλογή είναι το κάμπινγκ. Είναι αλήθεια ότι δεν αρέσει σε όλους. Δεν είναι σε όλους ευχάριστο να ξυπνούν και να κοιμούνται μέσα σε μια σκηνή, με λίγες ανέσεις και με την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.

Από την άλλη, το κάμπινγκ έχει και φανατικούς οπαδούς. Ταξιδιώτες που ενθουσιάζονται και μόνο στην ιδέα ότι θα περάσουν μερικές ημέρες, ζώντας μέσα στην φύση. Κι όμως, το κάμπινγκ μπορεί να σε κάνει… και καλύτερο επιχειρηματία, όπως εξηγεί το Inc.com. Και παρακάτω θα δεις 3 συγκεκριμένους λόγους. Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμος για ένα τέτοιο concept, μάζεψε μερικούς καλούς φίλους και επέλεξε αυτό τον τρόπο διακοπών. Όταν θα επιστρέψεις, ίσως να έχεις εξελιχθεί και στο business κομμάτι.

1# Θα εκτιμήσεις τον μινιμαλισμό: Στο κάμπινγκ όλα είναι πιο απλά. Έχεις μια σκηνή, μερικά απαραίτητα αντικείμενα και έναν υπνόσακο. Κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι, ότι δεν χρειάζεσαι… τα πάντα για να ζήσεις. Αρκούν τα απαραίτητα. Έτσι και στις επιχειρήσεις. Αν καταφέρεις να κάνεις τα πράγματα πιο απλά σε όλα τα επίπεδα, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φθάσεις στην επιτυχία. Η πολυπλοκότητα δεν βοηθά.

2# Κάνεις πλάνα για το προσεχές μέλλον: Στο κάμπινγκ πρέπει να προετοιμάζεις τα πάντα. Ακόμα και τα γεύματα που θα φας τις επόμενες ημέρες- ειδικά αν δεν είσαι σε οργανωμένο κάμπινγκ. Μπαίνεις όμως σε μια λογική να είσαι οργανωμένος και να κοιτάς μπροστά. Αλλιώς ίσως θα καταλήξεις να είσαι πεινασμένος μαζί με τους φίλους σου. Το ίδιο και στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να κάνεις πλάνο. Χρησιμοποίησε π.χ. τις Δευτέρες για να κάνεις το χρονοδιάγραμμα της εβδομάδας.

3# Θα γίνεις δημιουργικός: Το κάμπινγκ αναμφίβολα σε βγάζει από την συνηθισμένη καθημερινότητα. Και η τεχνολογία μοιάζει πιο μακριά σου. Ξυπνάς και τα δεδομένα είναι διαφορετικά, σε σχέση με μια συμβατική ημέρα στο σπίτι σου. Μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο και σε μια επιχείρηση; Περίπου. Ξέχνα για λίγο τους τρόπους που «γινόντουσαν πάντα» κάποια πράγματα. Και προσπάθησε να βρεις νέες, καινοτόμες λύσεις. Σκέψου «έξω από το κουτί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + two =