αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, ο Εμμανουέλ Μακρόν λίγο έλειψε να γίνει startupper, πριν πάρει το «τιμόνι» της Γαλλίας

Κι όμως, ο Εμμανουέλ Μακρόν λίγο έλειψε να γίνει startupper, πριν πάρει το «τιμόνι» της Γαλλίας

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι σήμερα πρόεδρος της Γαλλίας. Και μάλιστα -ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας- είναι ένας από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς ηγέτες στον κόσμο. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο ίδιος λίγο έλειψε να γίνει startupper, πριν αναλάβει την προεδρία της Γαλλίας. Την άγνωστη ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Forbes.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε, ο Μακρόν διερεύνησε την αγορά της τεχνολογίας της εκπαίδευσης – ή edtech, στη βιομηχανική γλώσσα – το καλοκαίρι του 2014. Στόχος; Να δημιουργήσει την δική του education startup. Κάτι που, όπως γίνεται κατανοητό, ίσως θα άλλαζε την ιστορία, και ο Μακρόν μπορεί να μην γινόταν πρόεδρος της Γαλλίας.

Εκείνη την εποχή, ο νεαρός πολιτικός είχε μόλις αποχωρήσει από τη θέση του deputy chief of staff, στην ομάδα του Φρανσουά Ολάντ. Πριν καν γίνει υπουργός του Ολάντ.

Δεν είναι μάλλον τυχαία η δήλωση του Μακρόν στο Forbes, τον περασμένο μήνα «Νομίζω ότι κατανοώ τους επιχειρηματίες και τους risk-takers αρκετά καλά».

Μάλιστα, το πλάνο του Μακρόν το 2014 ήταν σε προχωρημένο στάδιο, και ήδη είχε κάνει συναντήσεις με διάφορους ειδικούς, για να δει το πως μπορεί να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα. «Ήθελε να δημιουργήσει κάτι στην αγορά της εκπαίδευσης. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Macron δεν ήταν γνωστός», λέει πηγή στο Forbes.

Στην συνέχεια όμως ο Μακρόν κλήθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών, και η πορεία του άλλαξε. Λίγο αργότερα, θα κέρδιζε και την προεδρία της Γαλλίας, αφήνοντας τα startup σχέδια του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nine =