αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Twitter δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή στην καθημερινότητα του

Κι όμως, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Twitter δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή στην καθημερινότητα του

Είναι δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Έχει στα χέρια του το Twitter και την πλατφόρμα Square. Μιλάμε φυσικά για το Jack Dorsey. Εκτός όμως από τις business ικανότητες του, είναι γνωστός και για τις alternative συνήθειες του. Πρόκειται άλλωστε για έναν δισεκατομμυριούχο που πάει στην δουλειά του με τα πόδια.

«Περπατώ κάθε ημέρα μέχρι το γραφείο. Για 5 μίλια. Διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά» λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτή της διαδρομής, ο Jack Dorsey δεν ασχολείται με την δουλειά καθόλου. Δεν διαβάζει emails και δεν γράφει κάποια κείμενα. Συνηθίζει να ακούει μουσική ή audio books. ‘Η απλά κοιτά για να αντλήσει ιδέες από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο για να χαλαρώνει. Ενώ παράλληλα είναι μια καλή γυμναστική. Κάτι που είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας και του τρόπου ζωής του Dorsey. «Ένας υγηινός τρόπος ζωής, με βοηθά να είμαι πιο δημιουργικός και να σκέφτομαι πιο σωστά» λέει ο Mr Twitter.

Δες τώρα το ακόμα καλύτερο: Όπως σημειώνει το CNBC σε άρθρο του, ο Dorsey δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή στην καθημερινότητα του! Πως τα καταφέρνει; Τα κάνει όλα από το smartphone του. Όπου μάλιστα χρησιμοποιεί και tools που μετατρέπουν τη φωνή σε γραπτό κείμενο.

Για τον Dorsey όλα έχουν να κάνουν με την εστίαση. Στο κινητό του είναι πιο εύκολο να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις που δεν θέλει να τον ενοχλούν, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί 1 app κάθε φορά. «Μπορώ πραγματικά να εστιάσω σε αυτό που είναι μπροστά μου αντί για ό,τι έρχεται σε μένα, όπως θα γινόταν σε ένα laptop» εξηγεί.

Η πρακτική αυτή βοηθά επίσης τον ίδιο και την ομάδα του να είναι πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια συναντήσεων. Όταν τα τηλέφωνα είναι κλειστά και οι φορητοί υπολογιστές είναι κλειστοί, η ομάδα μπορεί να συζητήσει οποιοδήποτε ζήτημα χωρίς περισπασμούς. «Μπορούμε πραγματικά να εστιάσουμε, και όχι μόνο να περάσουμε μια ώρα μαζί, αλλά να κάνουμε αυτό τον χρόνο σημαντικό – και αν αυτός ο χρόνος είναι 15 λεπτά, τότε είναι 15 λεπτά που θα μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω τη ζωή μας», εξηγεί ο Dorsey.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες», λέει ο Jack Dorsey

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =