αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, οι συγκρούσεις μερικές φορές… κάνουν καλό. Εδώ είναι 4 θετικά που μπορούν να βγουν

Κι όμως, οι συγκρούσεις μερικές φορές… κάνουν καλό. Εδώ είναι 4 θετικά που μπορούν να βγουν

Πιθανότατα είσαι από αυτούς που αποφεύγουν τις συγκρούσεις και τις έντονες διαφωνίες με άλλους ανθρώπους. Και είναι λογικό. Συνήθως αυτές οι καταστάσεις δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, εντάσεις και πολλές φορές οδηγούν μέχρι και στην καταστροφή σχέσεων. Είναι εκείνες οι στιγμές που μπορεί να πεις πράγματα τα οποία δεν τα εννοείς, αλλά αυτά μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα.

Κι όμως οι συγκρούσεις μπορούν να έχουν και θετικά αποτελέσματα. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Οι έντονες διαφωνίες μέσα σε έναν εργασιακό χώρο, μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις και σε μονοπάτια που πριν δεν είχαν ανακαλυφθεί. Εδώ είναι 4 θετικά που μπορούν να βγουν μέσα από τις συγκρούσεις. Αρκεί φυσικά να μπορείς να τις διαχειριστείς σε πολιτισμένα πλαίσια.

1# Είναι εξάσκηση στην διαχείριση συναισθημάτων. Αυτό που λέγαμε ακριβώς πριν. Όλα ξεκινούν από την διαχείριση των συναισθημάτων. Οι έντονες καταστάσεις είναι ένας καλός τρόπος για να μάθεις να κοντρολάρεις τον εαυτό σου. Και φυσικά αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου χρησιμέψει και σε άλλες περιστάσεις.

2# Σε οδηγούν σε νέες ιδέες. Σίγουρα έχεις κάποιες δικές σου ιδέες και απόψεις. Όμως αν ακούσεις και αυτά που έχει να σου που κάποιος άλλος, έστω κι αν αρχικά διαφωνείτε, μπορείς να φτάσεις σε νέες, πιο εξελιγμένες ιδέες. ‘Η απλά να γίνεις πιο επίμονος στις απόψεις σου.

3# Μαθαίνεις να ακούς. Είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Το να είσαι καλός ακροατής παίζει τον ρόλο του, όπως λένε αρκετοί γνωστοί επιχειρηματίες. Αυτό είναι το «κλειδί» και στις συγκρούσεις. Αν καταφέρεις να συγκρατήσεις την παρορμητικότητα σου και ακούσεις τον άλλο, θα πάρεις μια σειρά από πληροφορίες και θα βγεις κερδισμένος.

4# Καλύτερα επικοινωνιακά skills. Η επικοινωνία είναι μια δεξιότητα που απαιτεί αυτοέλεγχο, υπομονή και νοημοσύνη. Απαιτεί να είμαστε πραγματικοί και αυθεντικοί. Όλα αυτά τα συστατικά, μπορεί να τα ενδυναμώσεις μέσα από συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγεις εκεί έξω και να τσακωθείς με όλους τους ανθρώπους. Αλλά μην φοβάσαι τους έντονους διαλόγους, διότι μπορούν να σε κάνουν καλύτερο στο κομμάτι τις επικοινωνίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − eight =