αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, οι καλύτεροι επιχειρηματίες είναι οι dreamers. Αρκεί να έχουν αυτά τα 5 skills

Κι όμως, οι καλύτεροι επιχειρηματίες είναι οι dreamers. Αρκεί να έχουν αυτά τα 5 skills

Αν είσαι επιχειρηματίας, η δουλειά σου είναι να κάνεις ότι δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Συχνά, νιώθεις ότι πρέπει να πετύχεις το αδύνατο, ξεπερνώντας το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αυτά που κατάφεραν π.χ. οι Steve Jobs, Elon Musk και Richard Branson.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση. Και εξηγεί ότι τελικά οι καλύτεροι επιχειρηματίες είναι οι dreamers. Αυτοί που κάνουν μεγάλα όνειρα και όλοι τους θεωρούν τρελούς στην αρχή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη και βγαίνουν έξω από την ζώνη άνεσης τους.

«Οι επιχειρηματίες φορούν γυαλιά ‘παραμόρφωσης πραγματικότητας’ σε καθημερινή βάση, βλέποντας τον κόσμο σε διαφορετικό φως από τους περισσότερους», λέει στο άρθρο του το Entrepreneur.com.

Αυτά τα «γυαλιά» μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις ψηλά. Από την άλλη μεριά, σε δυσκολεύουν διότι σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, σε σύγκριση με τους άλλους ανθρώπους. Άρα οι άλλοι είναι δύσκολο να σε καταλάβουν.

Εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να βγάλεις τα γυαλιά -αφού έχεις την μεγάλη ιδέα- και να συνδεθείς πάλι με την πραγματικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, πιθανόν θα καταστρέψετε την επιχείρησή σας και θα απομονώσετε τον εαυτό σας από όλους τους άλλους. Σκέψου το: Οι άλλοι ζουν στην πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι επενδυτές, οι υπάλληλοι, η οικογένειά σας, μάλλον δεν βλέπουν ότι βλέπεις εσύ. Και δεν είναι δουλειά τους. Πρέπει εσύ να πας κοντά τους.

Αφού βγάλεις τα «γυαλιά», τότε πρέπει να έχεις skills στους 5 βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας. Αυτοί είναι:
Marketing, Sales, Operations, οικονομικά, Customer delivery και νοοτροπία. Κάπως έτσι, θα καταφέρεις να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =