αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να είναι πιο κατάλληλοι για τη θέση του CEO

Κι όμως, οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να είναι πιο κατάλληλοι για τη θέση του CEO

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος, για να λάβει την κορυφαία θέση σε μια εταιρία; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, προσπάθησε να δώσει μια 10ετής έρευνα, με τον τίτλο: «CEO Genome Project».

Το εκπληκτικό εύρημα, είναι ότι ενώ οι εξωστρεφείς άνθρωποι θεωρείται από πολλούς ότι έχουν ηγετικές ικανότητες, τελικά οι εσωστρεφείς CEOs συχνά αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη.

«Οι ανάλυση μας έδειξε, ότι παρόλο που συχνά οι εταιρίες προσλαμβάνουν χαρισματικούς- εξωστρεφείς ανθρώπους για τη θέση, συχνά οι εσωστρεφείς ξεπερνούν τις προσδοκίες των στελεχών και των επενδυτών» σημειώνουν οι ερευνητές.

Ένα Δ.Σ. έχει διπλάσιες πιθανότητες να δώσει μια τέτοια θέση σε έναν εξωστρεφή άνθρωπο. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει να κάνει καμία σχέση, με το πόσο καλά πραγματοποιεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα κάποιο άτομο.

Αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, οι πετυχημένοι CEOs συνήθως έχουν 4 βασικά χαρακτηριστικά, όπως διαβάζουμε στο Entrepreneur.com: Πρώτον, η αποφασιστικότητα. Δεύτερον, η κατανόηση προτεραιοτήτων, με στόχο να φέρουν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Τρίτον, η ικανότητα να σκέφτονται μακροπρόθεσμα. Και τέταρτον, είναι αξιόπιστοι στις υποσχέσεις που δίνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =