αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, οι αρνητικές σκέψεις πριν από μια μεγάλη απόφαση, μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία

Κι όμως, οι αρνητικές σκέψεις πριν από μια μεγάλη απόφαση, μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία

Συχνά θα ακούς να σου λένε ότι πρέπει να εστιάζεις στην θετική πλευρά και στα θετικά σενάρια, όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση που αφορά τα επαγγελματικά σου ή την ζωή σου γενικά. Τώρα ο Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτής, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, με άρθρο του στην Thrive Global Greece, παραθέτει την άλλη πλευρά.

Όπως εξηγεί, αποφεύγοντας να σκεφτείς τη χειρότερη πιθανή έκβαση, δεν προετοιμάζεσαι σωστά.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει διαπιστωθεί πως τα άτομα που σκέφτονται αρνητικά πριν από μια σημαντική για εκείνα υπόθεση είναι πιθανότερο να καταλήξουν στην επιτυχία. Και αυτό διότι έρχονται σε επαφή με τα πραγματικά τους συναισθήματα, είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και αντιμετωπίζουν έτσι λιγότερες εκπλήξεις κατά τη διαδρομή τους. Επίσης, είναι πιθανότερο να μετατρέψουν το άγχος σε κινητήριο δύναμη που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα φοβηθείς ότι θα αποτύχεις:

1.Επίτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει το συναίσθημα του φόβου και να επιβιώσει μέσα από αυτό.

2. Σκέψου όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να σε οδηγήσουν στην αποτυχία.

3. Προετοιμάσου και σχεδίασε ένα πλάνο αντιμετώπισης για κάθε πιθανή δυσκολία ή σενάριο διαχείρισης αποτυχίας που μπορεί να προκύψει με εναλλακτικές λύσεις.

4. Μετάτρεψε το άγχος σου σε κινητήριο δύναμη που θα σου επιτρέψει να οδηγηθείς στην επιτυχία τελικά.

Με το να έχεις σκεφτεί την αποτυχία, και τους πιθανούς παράγοντες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε αυτή προνοείς καλύτερα και είσαι γενικά πιο καλά προετοιμασμένος, ενώ είναι πιο πιθανό να πετύχεις το στόχο για τον οποίο φοβόσουν ότι θα αποτύχεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 8 =