αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα Windows XP παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή για τους χρήστες

Κι όμως, νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα Windows XP παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή για τους χρήστες

Η υποστήριξη των Windows XP έληξε επίσημα τον Απρίλιο του 2014 και από τότε η Microsoft υπενθυμίζει συνεχώς στους χρήστες τα πλεονεκτήματα ενός ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό μάλλον δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους χρήστες, καθώς τα νέα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα Windows XP παραμένουν μια πολύ δημοφιλής επιλογή για χρήστες PC σε όλο τον κόσμο – και το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να διεκδικούν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Έτσι, αντί να πλησιάζουν στην πλήρη κατάργησή τους, τα Windows XP συνεχίζουν να επιβιώνουν και παραμένουν η πλατφόρμα που επιλέγει ένας σημαντικός αριθμός χρηστών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτή τη στιγμή τα Windows XP κατέχουν το 4,59% της αγοράς, γεγονός που τα καθιστά την τέταρτη δημοφιλέστερη έκδοση των Windοws, κατέχοντας μεγαλύτερο μερίδιο και από την κορυφαία έκδοση macOS αυτή τη στιγμή.

Τα Windοws XP σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται σταδιακά τα τελευταία δύο χρόνια, δεδομένης της έλλειψης ενημερώσεων. Ο Οκτώβρης του 2017 ήταν ο μόνος μήνας κατά τον οποίο σημείωσαν άνοδο, μεταβαίνοντας από το 6,19% στο 7,64%, μόνο για να αρχίσουν να χάνουν έδαφος ξανά τον επόμενο μήνα.

Το λειτουργικό σύστημα του 2001 έχασε κι άλλο έδαφος από τότε, φθάνοντας στο χαμηλότερο ποσοστό τον Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς στο 3,81%. Παραδόξως όμως, μια ακόμα ανάκαμψη σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2018, όταν τα Windows XP κέρδισαν ένα ποσοστό της τάξης του 0,78%, ενώ πολλοί άνθρωποι τα θεωρούσαν παρελθόν.

Τα Windows XP είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των Windows που κυκλοφόρησαν ποτέ από τη Microsoft, και αυτός ο αργός ρυθμός απώλειας μεριδίου αγοράς αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι οι χρήστες δεν είναι έτοιμοι να την παρατήσουν, ακόμα και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την παύση της κυκλοφορίας ενημερώσεων.

Το χειρότερο είναι ότι τα Windοws XP είναι πλέον ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις, λόγω της έλλειψης υποστήριξης. Δεδομένου ότι αυτή η έκδοση του λειτουργικού συστήματος τρέχει σε έναν σημαντικό αριθμό συστημάτων, που χρησιμοποιούνται από αρχές και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει τον καθένα μας.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =