αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, μια απόλυση μπορεί να σου ανοίξει νέες ευκαιρίες. Εδώ είναι οι 5 λόγοι

Κι όμως, μια απόλυση μπορεί να σου ανοίξει νέες ευκαιρίες. Εδώ είναι οι 5 λόγοι

Μπορεί συζητώντας το τώρα να φαίνεται περίεργο. Ωστόσο ακόμα και ο Steve Jobs είχε απολυθεί κάποτε. Ναι, από την Apple. Δηλαδή από την εταιρία την οποία είχε συνιδρύσει. Ενώ όπως έχει παραδεχτεί ο ο ίδιος, αυτή ήταν μια δύσκολη στιγμή, στην συνέχεια κατάφερε να ανατρέψει το momentum. Και να φτάσει να είναι αυτή μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του. Ήταν τότε που βρήκε νέα κίνητρα για να εργαστεί, έκανε το δικό του restart, ενώ ίδρυσε την Pixar, η οποία επίσης εξελίχτηκε σε έναν «γίγαντα».

Μια απόλυση είναι ένα δυσάρεστο συμβάν. Αλλά από την άλλη μεριά, υπάρχει και η θετική πλευρά.Υπάρχουν 5 βασικοί λόγοι για τους οποίος μια απόλυση μπορεί να επιδράσει θετικά πάνω σου. Αρκεί να είσαι ψύχραιμος.

1# Θα σε βοηθήσει να ξανά σκεφτείς τις επαγγελματικές επιλογές σου: Είναι αλήθεια πως όταν δουλεύουμε σε φουλ ρυθμούς, δεν έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε. Μια «παύση» σου δίνει τον χρόνο να ξεκουράσεις το μυαλό σου, και να δεις νέες επαγγελματικές επιλογές που ίσως υπάρχουν.

2# Θα καταλάβεις ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι σου: Έχεις κάνει τις επαφές σου στο γραφείο. Με όλους έχεις καλές σχέσεις και τους βλέπεις κάθε ημέρα. Αλλά μετά από μια απόλυση θα καταλάβεις ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι σου, και επίσης ποιοι θα κρατήσουν επαφές μαζί σου…

3# Θα σε… φρεσκάρει: ΟΚ, το να χάσεις μια δουλειά και έναν μισθό δεν είναι καλό. Όμως σκέψου ότι τώρα δεν θα χρειαστεί να δεις πάλι το (ίσως) κακό αφεντικό σου. Και δεν θα χρειαστεί να πας πάλι σε εκείνο το τοξικό γραφείο. Από αυτή την μεριά, θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα.

4# Θα δεις τα λάθη σου: Δεν κάνεις τα πάντα σωστά. Μια απόλυση θα σε βοηθήσει να δεις τι δεν πήγε καλά, να κάνεις τα νέα σχέδια σου και να επανέλθεις ακόμα πιο δυναμικά. Είτε στο ίδιο πεδίο, είτε σε άλλο.

5# Θα έχεις την ευκαιρία να κυνηγήσεις το όνειρο σου: Μια καθημερινή δουλειά, καλώς ή κακώς, δρα ανασταλτικά για να κάνεις το μεγάλο βήμα και να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Μπορεί να έχεις μια ιδέα εδώ και καιρό, αλλά δεν την κάνεις πράξη. Τώρα είναι η στιγμή. Έχεις τον χρόνο και τις προϋποθέσεις για να πάρεις το ρίσκο να κάνεις πραγματικότητα την ιδέα σου. Η οποία ίσως είναι η δημιουργία ενός δικού σου project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + sixteen =